Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj tjednika

MAX Dossier Vaha: Dvostruko skuplji od Ardilesa, a on ušao u LP

max
Večernji list
29.04.2011.
u 16:58

- Došao sam jer želim s Dinamom u Ligu prvaka. Želim ponovo čuti tu himnu, a s Dinamom to mogu ostvarit - tako je prošloga ljeta, prvog dana po dolasku u Maksimir, govorio Vahid Halilhodžić (59).

Halilhodžić je stručnjak koji je u najelitnijem natjecanju vodio dva francuska kluba, Lille i Paris SG. Vaha je s godišnjom plaćom od 900.000 eura najskuplji trener ikada na Dinamovoj klupi, dvostruko skuplji od Argentinca Ardilesa kojeg je doveo Canjuga. Naravno da se Mamić i Barišić nisu upustili u milijunski posao da bi s Vahom osvojili još jedan hrvatski naslov i kup.

Što imaju ovoga proljeća? Dinamo ponovo nije prezimio u Europi, momčad igra slabije nego lani, napad je neefikasniji čak i od Hajdukovog, glavnim igračima spustila se tržišna vrijednost, gledatelja nema uopće, a skupi trener je mrzovoljan i s klubom se poigrava “hoću-neću”. Na spomen Lige prvaka sad odgovara: “Ništa nisam obećao...” I traži izlaz. Je li Vaha najskuplja Mamićeva zabluda? Hoće li se usuditi upustiti u novi europski izazov? Sve to analiziramo u “dossieru Vaha” u novom broju sportskog tjednika Max koji je od danas na kioscima.

Dinamov kapetan Igor Bišćan (31) tih dvojbi nema. Premda zbog operacije neće proći pripreme za novu europsku sezonu, Bišćan želi s Dinamom u Ligu prvaka. U velikom intervjuu za Max otkrio je i potpuno nepoznate detalje iz bogate karijere: rodio se pokraj stadiona, a mama je bila najvatrenija Dinamova navijačica, učila je Igora i njegovog brata Hrvoja napamet sve sastave Dinama, redovito trčala na tribinu...

Max je u Privlaci kod Zadra posjetio zaboravljenu Dinamovu legendu, Snješka Cerina. Nekad je bio kralj šesnaesterca, a danas vodi dom za stare i nemoćne osobe i kaže: “Spasio sam se što sam odselio iz Zagreba, stres bi me ubio. Od nogometa se i tako nisam obogatio, sve što imam morao sam zaraditi svojim rukama...”

Smijenjeni izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić za Max je otkrio kako se posluje u HNS-u - nismo ni znali da trenutačno imamo dvojicu šefova U-21 reprezentacije. Marković, naime, plaća Šuška, a još uvijek i Ladića.

Veliki intervju za Max dao je legendarni Lino Červar i jasno progovorio o planovima za povratak u Hrvatsku:

- Reprezentacija mi je uvijek bila svetinja, znam da bih s njom mogao imati još puno velikih uspjeha. Možemo slušati hrvatsku himnu u Beogradu već na Europskom prvenstvu 2012., a znam da možemo biti i na postolju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Za Max pišu Dario Šimić o proslavi Dinamovog rođendana i Mladen Jergović o formuli 1, a Max donosi i životne priče Maradone, Kake, Casillasa, sir Alexa Fergusona, Michaela Schumachera, najvećeg svjetskog košarkaškog talenta Darija Šarića... Sve uz sportske misice, kvizove i maxxximum sporta i zabave.

Ključne riječi

Komentara 18

ED
europski dinamo
17:31 29.04.2011.

Vaha dvostruko skuplji i deset puta bolji.Vaha majstore.

Avatar Castro
Castro
18:16 29.04.2011.

Laganje o njegovu odlasku je prestalo sad pocinju nove price, scenariji, laganje, dizanje prasine i negativnosti. Prilika da svoje frustracije lijece na Dinamu , kako novinari tako i ostali.

JA
JackRussell
11:28 30.04.2011.

A kad je to Vaha imao s Dinamom priliku da uđe u Ligu prvaka? Nikad. Bitno da mu se opet podmeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije