Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši Dinamov trener

MAX Ardiles: Potjeran sam jer sam Prosinečkog ostavio na klupi

Osvaldo Ardiles
Siniša Hančić
02.06.2011.
u 19:32

Popularni, karizmatični Argentinac burne nogometaške i trenerske karijere ekskluzivno za Max prisjetio se dana provedenih u Zagrebu

Telefonski kontakt s Osvaldom Ardilesom (59) omogućio je Mladen Petreski, Osvaldov blizak prijatelj, nekadašnji tajnik Miroslava Blaževića.

– Priznajem, nedostaje mi trenerska klupa, ona napetost uoči svake utakmice, iščekivanje. Da, već tri godine čekam ponudu koja bi me privukla, možda sam malo izbirljiv, ali ne želim ponoviti pogrešku kada sam prenaglo otišao u Paragvaj – kaže Ardiles.

Ne možemo ne prisjetiti se Dinama, tadašnje Croatije. Biste li opet razmotrili ponudu za povratak u Zagreb?

– Rekao sam vam da čekam ponudu koja bi me privukla, a to znači da ne bih odbio ni razgovor o povratku u Dinamo. Pa ja sam u Zagrebu uživao, proveo sam ondje prekrasna tri mjeseca, a mislim da sam i ostavio dobar dojam.

Sjetite li se nekada Dinamova remija na Old Traffordu 1999. godine? Kako je Ossie tada iznenadio velikoga Alexa?

– Najprije, Dinamo je tada bio vrlo jak, imao je 7-8 reprezentativaca te jednog posebnog igrača, Roberta Prosinečkog, klasu iznad svih. Ja sam znao što nas čeka na Old Traffordu, a te momke koje sam imao nije bilo lako impresionirati. Bio je to party europskog prvaka, prva europska utakmica na Old Traffordu nakon pobjede nad Bayernom. Rekao sam igračima: "Samo izdržite prvi udar, čuvajte loptu što dulje možete i bit će O.K.". Postavio sam petoricu u sredinu, pa iako je ozlijeđeni Prosinečki bio na klupi, hrabro smo se nosili s Manchesterom.

I onda, četrdesetak dana nakon 0:0 na Old Traffordu, više niste bili Dinamov trener?

– Tužna priča... U hrvatskoj ligi nisam izgubio utakmicu, bio bih prvak, ali nešto im je smetalo.

To što Robert Prosinečki nije protiv Manchestera u Zagrebu igrao od početka?

– Robert je bio velika zvijezda, čudesan igrač, ali tada još u fazi oporavka. Očekujući žestoki pritisak Engleza, odlučio sam ga poštedjeti velikih fizičkih napora i čuvati za drugo poluvrijeme. Međutim, Manchester United bio je prejak za nas, teško je bilo očekivati da ćemo ga i drugi put iznenaditi. Izgubili smo časno, nisam to smatrao tragedijom, a sljedeći dan me nazovu iz kluba i kažu: "Ossie, thank you and – bye-bye! Nisi više trener." Bio sam iznenađen jer sam mislio da nam dobro ide.

Mislite li da je Prosinečki imao prste u tome?

– Bio je uvrijeđen što je bio na klupi, to sam osjetio, ali ne vjerujem da bi on to pokrenuo – kazao je Ardiles.

Ključne riječi

Komentara 7

99
99999
19:55 02.06.2011.

KAJ JE JE. Igrala je Croatia, a ne Dinamo. Koliko ja znam Croatia je ugašena? Ne? Nije li to bio argument na sudu da se ne isplati ogroman novac Cvitanoviću, Prosinečkom, Ladiću i mnogima ostalima. Rekli su fino, ono je drugi klub, koji ne postoji. Molim lijepo.

DA
Dario--
21:07 02.06.2011.

On je smijenjen zbog poraza u Grazu od Sturma,nakon toga Dinamo je čekao United i izgubio,što je značilo da mu treba pobjeda u Marseillu u zadnjem kolu da bi bili treći i nastavili u Kupu Uefa!!Nakon 1:2 od Manchestra Osvaldo je dobio otkaz a nasljedio ga je Vlak,ali ni on nije pobjedio u Marseilleu,bilo je 2:2!

PB
predrag borna
19:36 02.06.2011.

Kaj je je.S njim je Dinamo igrao u Ligi prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije