Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni reprezentativac u novom broju Maxa

MAX Aljoša: Nakon EP-a neka drugi nastave naš posao s A-vrstom

Aljoša Asanović Max
Večernji.hr
14.06.2011.
u 19:13

Moj odnos s Ćirom? I danas se pozdravimo. Nikada u sedam godina nismo progovorili više od tri riječi

Štimac je bio sa Šukerom, Bobanom, Slaven Bilić najviše se družio sa Soldom i Stanićem. Jedino Aljoše nigdje nije bilo.

Nisam bio druželjubiv

– Nisam se puno družio sa suigračima. Igor i ja bili smo cimeri niz godina, ali nismo izlazili van. I to je neki pokazatelj o meni, kakav sam, takav sam – kaže Asanović.

Kako su on i Bilić uopće započeli zajednički projekt u mladoj reprezentaciji, kasnije i u A-selekciji?

– Nekoliko smo puta zajedno popili piće te 2004. godine, shvatili da imamo iste ideje o nogometu i krenuli smo u avanturu s mladom reprezentacijom. Ma, družili smo se mi i prije, razgovarali, ali to je tada postalo malo intenzivnije. Šteta što smo naišli na Srbiju, nije bilo ni Slavena, jer je bio u bolnici... Nismo otišli na Europsko prvenstvo, ja sam vodio utakmice, bio isključen. I to je neiskustvo. Puno je bilo onih koji su mi savjetovali da ne priznam pogrešku. Ma, ja sam kriv, ostavio sam igrače kad sam im bio najpotrebniji – kaže Asanović.

A od 2006. godine vode najbolju selekciju. U jednom trenutku bili su na vrhu, mogli su u Hrvatskoj raditi što su htjeli, pa do samog dna, kada je palac bio okrenut prema dolje. Nebo je bilo u vrijeme EP-a, palac se pojavio nakon što Hrvatska nije otišla na SP.

– Kad dotaknete nebo, neizbježno je da nakon toga slijedi pikiranje na glavu. Upoznali smo dvije strane, onu euforičnu i onu kada ne postignete rezultat – govori Aljoša.

Prekretnica u Astani

Sjetili smo se Astane u Kazahstanu, posljednje utakmice kvalifikacija. Već tada smo znali da ne idemo u Južnu Afriku, Bilić je već bio bivši.

– Ma, da smo bili tada u Hrvatskoj, ostavka bi bila neizbježna. A prekretnica je bila sama utakmica, željeli smo pobijediti pod svaku cijenu, da vidimo vjeruju li nam igrači. Igrači su se bacali na glavu, dali sve od sebe. U svlačionici smo vidjeli 20 igrača čija su lica govorila da žele da ostanemo.

Hoćemo li otići na EP?

– Uvjeren sam da hoćemo. A nakon EP-a neka dođe netko drugi i nastavi naš posao.

Cijeli intervju s Aljošom Asanovićem pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max.

Komentara 2

Avatar Glina74
Glina74
08:08 15.06.2011.

Vi ste več davno kleknulin samo Vi to niste shvatili pobijrgili Gruziu i opet si umišlate mi smo najbolji treneri ali to nist Vi ste samo srećkovići

Avatar Glina74
Glina74
05:10 17.06.2011.

da smo bili tamo da smo bili tu mi bi dali ostavku samo da smo tam da smo ovodje smo ono daj prestaniti već soliti pamet kako se ne kvallificiramo neka dođe neko drug ali onda ga piši propalo jeopalo je a vi če te pričati o nekome uspijehu da ste pobijedili Gruziju u Splitu a da za ostale niste mogli igrače motivirati PLJUC PLJUC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije