Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Enad Ličina

Mavrovićev protivnik: Naš sraz bio bi kao derbi Dinama i Zvezde

'mavrovic10_nnn_spo_040413'
'Picasa'
08.04.2013.
u 12:35

– Pa mi bismo sigurno ispunili Marakanu. Zvali su me iz agencije Dona Kinga, spremni su organizirati borbu – kazao je srbijanski borac

Kada je čuo da se Željko Mavrović (44) ozlijedio i da od njihova okršaja 27. travnja u Hamburgu neće biti ništa, u razgovoru za Večernji list srpski lakoteškaš Enad Ličina (33) reagirao je uz uzdah razočaranja:

– To je potresna vijest i zacijelo istinita jer znam da Željko nije folirant. Šteta, jer zvao me neki dan administrator Dona Kinga rekavši da bi oni organizirali tu borbu, a zanimaju se i neki drugi promotori. Dakle, možemo mi to i bez Sauerlanda ako on to neće. Mene neprestano zovu srpski mediji, a počeli su i bosanski. Naš meč bio bi kao derbi Zvezde i Dinama, to bi bila ludnica. Pa mi bismo ispunili Marakanu. Želim Željku što brži oporavak jer ja imam osjećaj da će se taj meč kad-tad održati. U to ime ja sam čak spreman doći u Hrvatsku i biti gost sa Željkom u nekoj televizijskoj emisiji – kaže Ličina.

Kao Ali i Frazier

Koliko njemačku publiku može privući okršaj Hrvata i Srbina?

– Kada Hrvati i Srbi igraju, to je uvijek zanimljivo, a pogotovo kada se tuku. Taj bi meč privukao iseljene Hrvate i Srbe kojih je u Njemačkoj puno i to bio veliki spektakl. Doduše, zašto ne bi taj meč bio i u Beogradu ili Zagrebu.

Dodatnu draž borbi dale bi suprotnosti u stilovima borbe.

– Da, ja sam udarač koji napada u visokom tempu, a Željko boksa na distanciji i on zna kazniti pogreške napadača. Da bi ljudima bilo jasnije, usporedit ću nas dvojicu s Alijem i Frazierom. U ovom slučaju on je tehničar Ali, a ja udarač Frazier.

Enad je sam sebi menadžer i promotor, baš kao i Mavrović.

– Dugo sam bio kod Sauerlanda, no sada sam solo. Na IBF-ovoj svjetskoj rang-ljestvici sam četvrti i trebaju mi dva meča da se opet borim za svjetski naslov. Ja sam nakon ovih 26 profesionalnih borbi financijski sređen, no u sportu i novcu nikad dosta.

Enad Ličina poprilično je iskren tip:

– Dijete sam rastavljenih roditelja i mene je odgajala pokojna baba. Kada je ona umrla, ja sam u šestom razredu izbačen iz škole postavši dijete ulice. Srećom, pronašao sam sebe u boksu, on me spasio da mi se ne dogodi što i nekim mojim prijateljima koji su po zatvorima, koje sam izgubio na ulici.

U svojoj amaterskoj knjižici Enad ima upisanih 120 mečeva i 115 pobjeda.

– Kao amater sam u poluteškoj kategoriji pobijedio današnjeg svjetskog teškaškog WBA prvaka Povjetkina i osvojio treće mjesto na juniorskom EP-u Birminghamu. U to sam vrijeme na juniorskom SP-u u Havani izgubio u četvrtfinalu od Rusa, kasnijeg prvaka.

Otišao iz Novog Pazara

Nedugo zatim odlučio je napustiti rodni Novi Pazar.

– Odlučio sam otići trbuhom za kruhom 1999. godine, kada je počelo bombardiranje Kosova. Ispočetka sam imao komplikacija jer sam došao sa 19 godina, bez roditelja. Napravio sam tada i neke prekršaje pa zbog toga nemam njemačku putovnicu, već samo srpsku. Srećom, tada mi je, u tim prvim danima, puno pomogao Asim Tatarević Cumbo. On mi je govorio da mogu kod njega stanovati i hraniti se te da ne moram raditi bilo što da se prehranim, već neka se primim boksa. To je moj prijatelj do smrti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije