Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda Cibone

Mavra: Žižić dominira, a Šakić zabija s lakoćom

Cibona - Karpoš
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
15.10.2016.
u 20:10

U 5. kolu ABA lige Cibona protiv Karpoša (102:79) izborila četvrtu pobjedu. Kod nadigranih gostiju ponajbolji su bili Hrvati Zoran Vrkić (17 koševa) i tek pristilig Dominik Mavra (14 koševa)

Da nam je ovo netko ponudio prije početka sezone, objeručke bismo prihvatili". Kazao je to Cibonin trener Damir Mulaomerović nakon četvrte pobjede njegove momčadi u petom nastupu u regionalnoj ligi koja je ostvarena skopskog Karpoš Sokolija (102:79).

Na krilima iznimno raspoloženog Željka Šakića (19 koševa, 7 skokova u prvom poluvremenu), cibosi su se vrlo brzo odvojili i s te distance kontrolirali utakmicu. Priznao je to i gostujući trener Siniša Matić.

- Šakić i Žižić su igrači koji dominiraju ovom ligom, a mi za Šakića u prvom poluvremenu nismo imali rješenja. Premda je s nama imao samo jedan trening, Mavra je sa 14 koševa bio jedan od naših najboljih igrača, a to vam govori kako su ostali igrači igrali.

A među boljima bio je i drugi Hrvat, Zoran Vrkić (17 koševa) koji je, baš poput Mavre, pregovarao s hrvatskim klubovima da bi na koncu završio u Makedoniji. Obojica su za svoje odredište izabrali Skoplje i klub koji je pomalo neobičan što proizlazi i iz trenerovih riječi:

- Na glasu smo kao klub bez dugova, sve plaćamo na vrijeme, pa je vjerojatno i to odigralo važnu ulogu u odluci vodstva ABA lige da nas uvrste u svoje natjecanje. Klub postoji već 20-tak godina, a do prije par godina bio je potpuno amaterski. Jedan od sponzora i suvlasnika lige je općina Karpoš, jedna od najvećih skopskih općina koja ima 100 tisuća stanovnika, a jedan od sponzora je načelnik općine Stevče Jakimovski.

Pri samom kraju utakmice, kada je sve već bilo gotovo, u igru je ušao i načelnikov sin Damjan Jakimovski kojem kao da je netko dodao nešto centimetara  jer je bez obzira na prijavljenih 178 cm ostao dojam da je uvjerljivo najniži igrač ove lige.

Uostalom, u njegovu profilu, na stranicama Balkanske lige koju ovaj klub također igra, stoji da je ovaj 21-godišnjak zapravo visok 169 cm i koji se neće naigrati u ABA ligi.

Uostalom, igrači njegova ranga igraju Balkansku ligu o čemu nam je govorio Zoran Vrkić:

- To je liga u kojoj igraju puno više oni koji manje participiraju u utakmicama regionalne lige. Klub je to bez velike tradicije koji se još trudi da stekne navijače, da mu se vrati uloženi trud. Kada sam na vagi imao Šibenik ili Karpoš Sokoli, odlučio sam se za ovaj klub ponajprije radi toga što igra regionalnu ligu.

Vrkić je svojedobno igrao za Cibonu, baš kao i Mavra na kojeg je jedan bivši suigrač ostavio izrazito snažan dojam:

- Žiža je nevojerojatno dominantan, baš donosi prevagu. Pravodobno uzima poziciju u reketu, a i popravio je igru leđima. Šakić je pak na haklerski način, da se nije niti pošteno oznojio, zabio 23 koša. Još da su pogodili s američkim razigravačem.... Dojam je da je Johnson ipak više šuter nego organizator igre.

Spomenuti Amerikanac ovaj put je zabio 18 koševa i zaradio pohvale trenera Mulaomerovića, a dvoznamenkasti su među cibosima još bili Šakić (23), Žižić (13), Sulejmanović (10) i kapetan Rozić (15) koji je upisao i 11 skokova i 4 asistencije i zaradio vrlo visoku valorizaciju (27).

Kod gostiju, osim Hrvata Vrkića (17) i Mavre (14), dvoznamenkasti su bili još i Srbi Labović (21) i Duvnjak (12).

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
20:59 15.10.2016.

sokoli su više tuke, uhranjene, zagorske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije