Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENI KEK:

Čak ni u Bangladešu nema što ima u Prvoj HNL, znao sam da će to izvesti!

Matjaž Kek
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
10.03.2015.
u 09:08

- Samo im vi klimajte glavom, evo vam sada... - kazao je trener Rijeke Matjaž Kek svom sportskom direktoru Srećku Juričiću

Nikada nismo vidjeli Matjaža Keka u takvom stanju. Inače mirni i umjereni Slovenac je nakon utakmice s Lokomotivom i Rijekina 0:1 poraza, najblaže rečeno, potpuno izgubio živce. Nakon što ga je glavni sudac Igor Križarić isključio zbog protestiranja Kek je izjurio s travnjaka, bacio kapu i pohitao prema svlačionici. U hodniku je naišao na svoga sportskog direktora Srećka Juričića i dobacio mu:

– Samo im vi klimajte glavom, evo vam sad...!

Juričić ga je nijemo promatrao, a Kek je nastavio monolog:

– Pa, ovo nema nigdje, ni u Bangladešu!

Sporan jedanaesterac

Potom se želio vratiti na travnjak, pa je na ulazu u sobu gdje su bili suci naišao na Lokomotivina direktora Božidara Šikića koji mu je htio pružiti ruku koju je Kek odbio i samo produžio. Pale su teške riječi, a Slovenac je na izlazu Šikiću dobacio:

– Ajde, pozdravi suce, čestitaj im...

Čitava Rijekina delegacija bila je ogorčena, a Keku je trebalo dvadesetak minuta da se smiri. Lokomotiva je pobijedila Rijeku pogotkom Jerka Leke s bijele točke u 89. minuti. Baš je taj jedanaesterac, po Riječanima, sporan. Antu Rukavinu srušio je Rijekin branič Marko Vešović, a Križarić je pokazao na bijelu točku. Jedanaestercu je navodno prethodilo zaleđe, a sporan je i intenzitet prekršaja. Rijeci također nije priznat pogodak u 9. minuti, Bekim Balaj bio je u zaleđu. Druga je to, po mnogima sporna sudačka odluka. Treći je to Rijekin poništeni pogodak koji je bio regularan, smatraju gosti. Kek se na kraju potpuno smirio i nastavio u nešto umjerenijem tonu. Gotovo svaki put nakon utakmice u prvoj rečenici čestita protivničkoj momčadi, ovaj put to je izostalo.

– Čestitam svojim igračima na želji i trudu. I Lokomotivi želim sve najbolje do kraja prvenstva. Samo želim da netko iz kluba zaštiti igrače koji plaču u svlačionici. Sve je rečeno po mojim gestama. Nema to veze s igračima Lokomotive. Vjerojatno se ljudi smiju koji doma na kauču gledaju utakmice po ovim njivama. Ako sam opravdano isključen, ispričavam se. No, nakon rezultata za vikend znao sam što će se dogoditi. Sjajna je to reklama za hrvatski nogomet – ironičan je bio Kek.

Na što točno ciljate?

Nemam komentara – kazao je Kek i otišao.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković kazao je:

– Čestitam svojim igračima na borbenosti. Nije bilo moguće igrati na ovakvom terenu. Igrali smo defenzivno, to nije moj stil. Ali morao sam nešto promijeniti kada gubimo na način na koji mi najčešće gubimo.

Ivković nije želio komentirati sporne detalje na utakmici.

Prešlo je granicu...

A Srećko Juričić nam je nakon susreta kazao:

Duboko sam razočaran ovakvim suđenjem.Ne znam čemu to vodi, nema razloga za to. Ne želim špekulirati što stoji iza toga. Bilo je i prije pogrešaka, no ovo sada prelazi granicu.

Hoće li se klub žaliti?

– Pismene pritužbe su najčešće gluposti, to ničemu ne vodi – kazao je Juričić istaknuvši da ga predsjednik Damir Mišković nije zvao da provjeri što se događalo u Kranjčevićevoj.

>> Sudac Križarić pomogao Lokomotivi da nanese Rijeci tek sedmi poraz u 50 utakmica!

Komentara 35

SO
sonce
09:18 10.03.2015.

Ajde pokažite snimku,da vidimo tko je u pravu. Ovako ispada, da samo lupetate i pravite mržnju među navijačima. Toliko novinara piše o toj tekmia a niti jedan nije bijo na tekmi nego na šanku.

Avatar mlijeko
mlijeko
09:53 10.03.2015.

Kada je Rijeka u prvom djelu prvenstva pobjedila Istru nije mu smetalo suđenje. Da posjetim. Sviran penal zbog igranja rukom igrača Istre, a za isti takav slučaj kada je Lešković skinuo loptu rukom sudac se pravio ćorav. Još u tri navrata su kod 0:0 svirani penali Rijeci a padao je naravno Kramarić. Ako su to bili penali svakako je onda i penal nad Rukavinom. U Engleskoj to sigurno nebi bili penali a što potvrđuje i sam Kramarić koji se žali na engleske sudce da mu nisu dosudili 4 penala koje bi mu u Hrvatskoj dosudili. A Kek je izgubio živce jer Rijeka izgleda dobro na svakoj utakmici 20-tak prvih minuta a onda jednostavno nestane. Razlog je to što mu pola momčadi nije prošlo priprema i veliki broj novih igrača. Pa sinoć su loptu u nogama imali najviše Lešković i Mitrović, a poduplavanjem bokova zatvoreni su Tomečak i Leovac i Rijeka nestane. To Kek neće da kaže ....

NO
Nordovest
09:59 10.03.2015.

E moj Kek, treba pokazati sportski moral i kad neide. lako se šepuriti kad ti Dinamo da pola momčadi, a kad te igrače rasprodaš onda treba ispočetka stvarati rezultat. Sad su suci krivi što Rijeka više nema momčad, i kao prvenstvo nije riješeno još prije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije