Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Mateša za ponedjeljak sazvao sjednicu Vijeća HOO-a

Zlatko Mateša
Foto: Pixsell
1/5
02.09.2017.
u 00:45

Ključna tema je polugodišnje Izvješće HOO-a o izvršenju programa javnih potreba sporta državne razine, uz osvrt na izvješća Hrvatske olimpijske akademije i Sportske televizije (SPTV) čiji je osnivač

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša sazvao je 9. redovnu sjednicu Vijeća za ponedjeljak, 4. rujna, u 10.30 sati u sjedištu HOO-a u Zagrebu, a ključna tema je polugodišnje Izvješće HOO-a o izvršenju programa javnih potreba sporta državne razine, uz osvrt na izvješća Hrvatske olimpijske akademije i Sportske televizije (SPTV) čiji je osnivač.

Posebna točka su izvješća o realizaciji razvojnih programa HOO-a za sportaše i trenere te prijedlozi koji bi, prema nedavno dorađenim kriterijima, bili dobar preduvjet za ostvarenje sportskih rezultata i olimpijsku pripremu za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. i Olimpijske igre Tokiju 2020.

Vijeće će raspraviti o marketinškim aktivnostima i njihovim učincima u prvom polugodištu novog ciklusa do OI Tokiju 2020. godine, te pregovora s hrvatskim gospodarskim subjektima koji su se već dokazali kao pouzdani partneri HOO-a ili će to postati nakon pregovora koji su u tijeku.

Vijeće će razmotriti prijedlog projekta "Za karijeru i nakon športske karijere 2017- 2020" utemeljen na Nacionalnom programu razvoja sportske karijere sportaša te strateški važnim ciljevima potpore kategoriziranim sportašima u školovanju.

Na dnevnom redu Vijeća su informacije o pripremi proslave Hrvatskog olimpijskog dana (10. rujna), koji će se ove godine obilježiti nizom sportsko-rekreativnih aktivnosti u organizaciji ureda za programe sporta na lokalnoj razini HOO-a, te posebnom proslavom 25. obljetnice nastupa na ljetnim Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., a koja će se održati 12. rujna u 13 sati u hotelu Panorama u Zagrebu.

Gosti ove posebne svečanosti su članovi prve hrvatske olimpijske delegacije na ljetnim igrama i prvi osvajači hrvatskih odličja od osamostaljenja Republike Hrvatske među kojima je i Goran Ivanišević, osvajač dviju bronci u Barceloni.

Odbor za dodjelu Nagrade Dražen Petrović, pod vodstvom olimpijca Damira Matina, podijelit će s Vijećem informaciju o mladim darovitim sportašima kojima će se 11. rujna na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović dodijeliti ova prestižna Nagrada za 2017. godinu.

Komentara 2

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:27 02.09.2017.

Ne znam tko je pošteniji .... on ili Čop

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije