Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETI PUT NA OI

Mateša: Šuker traži novac? U redu, ali nogometaši moraju na OI

'19.07.2012., Poljud, Split - Europska liga, 2. pretkolo, Hajduk - Skonto. Predsjednik HNS-a Davor Suker fotografira iPhoneom.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
26.07.2012.
u 07:50

– Nedopustivo je da nas godinama nema na OI, a tako smo visoko rangirani na Fifinoj ljestvici – kaže Mateša

Magistar Zlatko Mateša jučer je i peti put otputovao na Olimpijske igre u funkciji predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora. Otkako je bivši premijer na čelu krovne hrvatske sportske kuće hrvatski su sportaši na Ljetnim olimpijskim igrama osvojili 10 medalja.

– Sve iznad pet medalja za nas bi bio veliki uspjeh. Nažalost, Blanka je morala odustati. Ako je išta bilo sigurno na Olimpijskim igrama, onda je to bila Blankina medalja.

Čak i ako Petra Martić i Ivo Karlović otkažu nastup, i sa 106 sportaša to bi još uvijek bio hrvatski rekord.

– Mogu razumjeti otkaze kao u Blankinu slučaju, kada ozljeda ima neki medicinski kontinuitet. Nažalost, naša liječnička komisija nije na vrijeme doznala za bilo kakav medicinski problem u Petrinu slučaju.

Ni na jednima od dosadašnjih pet OI otkako je Hrvatska nezavisna nije bilo nogometaša?

– Nedopustivo je da reprezentacija koja je tako visoko rangirana na Fifinoj ljestvici godinama nema predstavnike na OI.

HNS je dobio novog predsjednika koji najavljuje da više neće ostavljati HOO-u svoj dio kolača kao što je to činio njegov prethodnik.

– Nije HNS nama ništa ostavljao, nije tu bio neki iznos pa smo ga mi umanjivali, nego smo financirali samo određene programe, o kojima smo se dogovorili. No, najavu gospodina Šukera prihvaćam potpuno normalno, ali ćemo mi od HNS-a tražiti da se potpuno drugačije nego dosad postavi prema Olimpijskim igrama. Naši će prioriteti biti nastupi i muške i ženske reprezentacije na Igrama.

>>Cijeli intervju pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 7

VN
van ness
08:18 26.07.2012.

Ajde, tako moze kad nema slike jazavca Matese, pa se lakse podnosi to sto budali taj lopov, koji je krojio nasu krvavu privatizaciju, nakon cega je bio nagradjen mjestom premijera, a potom Olimpijskog komiteta. A to sto je nama buducnost unistena nikoga ocito ne brine!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:29 26.07.2012.

Hm Zna se da Šuker ima zmiju u novčaniku. On je ko pop. Nema daj pope ruku. Samo evo pope ruka. I Mateša će tek sad otkriti veselog potrošača na državni trošak.

Avatar comandante
comandante
08:05 26.07.2012.

dajte Sukeru novac, ipak je on glavati,glupi BRAND

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije