Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO

Mateša: Osam je mjera za teška vremena ostvarivo

mateša
Petar Glebov/PIXSELL
26.03.2010.
u 18:11

Tražimo da Hrvatska lutrija dobije koncesiju za internetsko klađenje kako bi još više mogla pomoći sportu, kaže Mateša.

"Osam mjera za teška vremena" koje je preporučilo Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora čine se zanimljivima, ali i teško ostvarivima. Barem na kraći rok. No, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša ne misli tako:

– Mi već imamo prijedlog izmjena Zakona o radu i još neke dokumente, tako da se na promjene koje tražimo ne mora čekati dugo. Najteže će možda biti s pokretanjem HTV-ova trećeg programa koji bi bio namijenjen sportu i možda turizmu. No, i u tome se neke stvari moraju pokrenuti. Primjer nam mogu biti Slovaci, koji su tu negdje s nama i po veličini i po ekonomskoj snazi. Nakon OI u Pekingu pokrenuli su treći, sportski kanal, i kod njih to odlično funkcionira. Digitalna televizija pruža doista velike mogućnosti koje mi još ne koristimo – kaže Mateša.

HOO ustrajava u zahtjevu da se Hrvatskoj lutriji dade koncesija za internetsko klađenje na području Hrvatske te da se dio tako prikupljena novca usmjeri za financiranje sporta.

– HOO-u i sada oko 70 posto prihoda dolazi od Hrvatske lutrije i ostalih kladionica. Ubuduće bi taj udio mogao biti i veći – napominje predsjednik HOO-a, koji se zalaže i za to da se klubove oslobodi plaćanja sportske infrastrukture (stadiona, dvorana, bazena...), a da brigu o tome potpuno preuzme lokalna samouprava.

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zolushka
06:27 27.03.2010.

Kao prvo smanjite place u HOO gdje sjede \"strucni\" ljudi koji godinama nisu nista ucinili za hrvatski sport ali putuju na sve velike priredbe i loce i zdreru u \"Hrvatskim kucama\" diljem svijeta na nas racun!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije