Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska diplomacija

Mateša: HOS-ovi vjerovnici, nažalost, neće biti namireni

Odbojka
Marko Lukunić | Pixsell
06.08.2010.
u 19:59

Kada shvati kakvu je glupost napravio, a potpisao je na samo jednu godinu, Jakov Fak će se sam vratiti, kaže Mateša.

Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, predvodio je proteklih dana dvije akcije hrvatske sportske diplomacije. I dok je u četvrtak u Luksemburgu bio vrlo uspješan, spasio je nastup odbojkašica na SP-u, prije toga nije uspio zadržati biatlonca Jakova Faka u Hrvatskoj.

Prvi čovjek hrvatskog sporta isposlovao je u CEV-u da se ukinu suspenzije našim klubovima i reprezentacijama, koji će tako moći nastaviti s međunarodnim nastupima. Pitali smo Matešu nije li taj manevar s Hrvatskim odbojkaškim savezom u stečaju i novoosnovanom Hrvatskom odbojkaškom udrugom sličan onome što su svojedobno napravili u Maksimiru kada su proglasili stečaj Croatije d.d. i osnovali Udrugu građana Dinamo koja više nikome ništa nije bila dužna, pa ni bivšim igračima (Prosinečki, Ladić, Cvitanović...).

– To su dvije različite stvari. Uostalom, HOO nije stranka u postupku. Mene je zanimalo da se naša odbojka riješi stigme problematičnosti, da se zaštite naši sportaši, da odbojka krene novim putem, bez opterećenja iz prošlosti, ne samo financijskih.

– Što će biti s vjerovnicima HOS-a u stečaju?

– To se nas ne tiče. Nažalost, kao i u mnogim situacijama, neće biti namireni. Kada se utvrdi da u stečajnoj masi nema sredstava za namirenje vjerovnika, stečaj se zaključuje i savez se briše iz registra.

Na to bi pitanje trebao odgovoriti idejni tvorac tog manevra Zdeslav Barać, koji je znalački iskoristio krivulje u zakonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije