Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka i Kova u Švedskoj

Mateo je već osjetio koliko Malmö 
može biti opasan

Mateo Kovačić i Luka Modrić
Foto: UESyndication/PIXSELL
30.09.2015.
u 15:25

'Engleska premijerna liga izuzetno je teško natjecanje, svaki vikend igra se protiv jakih suparnika i kada se tome dodaju utakmice u Ligi prvaka, onda morate rotirati igrače, jer nema dovoljno vremena za oporavak.'

U akciji će danas biti četvorica hrvatskih nogometaša. Luka Modrić i Mateo Kovačić s Realom gostuju u Malmöu, rodnom gradu Zlatana Ibrahimovića, u kojemu će Cristiano Ronaldo pokušati još odmaknuti Messiju na listi najboljih strijelaca Lige prvaka.

Ovo je jedna od rijetkih disciplina u kojoj Portugalac tuče Argentinca, 80-77 pogodaka, a na ruku mu ide i ozljeda zbog koje će Messi pauzirati dva mjeseca. Tako će CR do kraja godine imati nedostižnu prednost i barem u jednoj kategoriji ostati besmrtan i nedodirljiv.

Uveo ga je Kruno Jurčić

Mateo Kovačić vjerojatno je jedini Realov igrač koji je sa svojim bivšim klubom gostovao u Malmöu. Kova je ondje, prije četiri godine, s Dinamom u šokantnoj utakmici (i porazu 0:2 od goropadnih Šveđana) proslavio svoj prvi ulazak u Ligu prvaka. Uveo ga je Kruno Jurčić.

Darijo Srna i Eduardo da Silva sa Šahtarom u Lavovu dočekuju favorizirani PSG. Kapetanu Šahtara Srni ovo će biti 59. nastup u Ligi prvaka, po čemu je hrvatski rekorder, dok je Eduardo posljednji nastup zabilježio još u studenome 2013. godine protiv Real Sociedada.

Dudu je sa sedam pogodaka četvrti hrvatski strijelac u grupnoj fazi Lige prvaka, iza Marija Mandžukića (12), Ivice Olića (11) i Alena Bokšića (9). Ako je Mandžo neuhvatljiv, iako je ozlijeđen i trenutačno ne igra za Juventus, Dudu bi barem mogao pokušati preoteti Bokšićevu "broncu". Ako ga Lucescu uopće uvede u igru.

Dvojica engleskih predstavnika, Manchester United i Manchester City, oba bez boda u Ligi prvaka, tući će se s Nijemcima. City gostuje u Mönchengladbachu, dok United dočekuje Wolfsburg na Old Traffordu.

– Engleska premijerna liga izuzetno je teško natjecanje, svaki vikend igra se protiv jakih suparnika i kada se tome dodaju utakmice u Ligi prvaka, onda morate rotirati igrače, jer nema dovoljno vremena za oporavak. Ipak, vjerujem da sva četiri engleska predstavnika mogu proći grupnu fazu - izjavio je Unitedov trener Louis van Gaal, kojega u nedjelju od 17 sati čeka derbi na Emiratesu protiv Arsenala.

Premijera u Astani

Premijeru u Ligi prvaka imat će i novi trener Borussije iz Mönchengladbacha, Andre Schubert, čovjek koji je u najelitnije klupsko natjecanje uskočio s klupe njemačke reprezentacije do 15 godina. A čeka ga sudar s jednom od najskupljih svjetskih momčadi, Manchester Cityjem.

Na zemljopisnu kartu Lige prvaka danas će se upisati i kazahstanska Astana, domaćin turskome prvaku Galatasarayu. Ta utakmica u Astana areni (kapaciteta 30.000 mjesta) jedina će početi u 18 sati. Kazahstance vodi bugarski nogometni stručnjak Stanimir Stoilov.

>>Bayern pobijedio Dinamo sa 5:0, Lewandowski poput Olića

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije