Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matej Vidović:

Ivičine vožnje gledam i danas na YouTubeu

Matej Vidović
Foto: Pixsell
25.03.2016.
u 08:44

'Matej se specijalizirao samo za slalom, a nakon ove prvenstvene utrke itekako zaslužuje biti prvak.'

Slalomski dijamant pojavio se u proljetnom blatu, izronio između kamenja na Crvenom spustu. Matej Vidović (23) pobijedio je legendu – Ivicu Kostelića (36), i to u njegovoj paradnoj disciplini. Dogodilo se i to...

Dečko iz Selske

Prvak Hrvatske u slalomu ne stanuje više u Gračanima, već je to skromni dečko s Trešnjevke.

– Matej se specijalizirao samo za slalom, a nakon ove prvenstvene utrke itekako zaslužuje biti prvak – kazao je Kostelić.

– Nadam se da će se Vidović uskoro i probiti u Svjetskom kupu, dugo na to već čeka, a u posljednje je vrijeme u odličnoj formi.

Na dodjeli medalja pod Tornjem bilo nas je svega dvadesetak, osim Večernjakovih novinara, isključivo skijaši. Vidović je veselo slušao kako nam ga Kostelić hvali, a zatim za stolom u Vidikovcu rekao:

– Ivicu je bio gušt pobijediti! Bio sam prvak i lani, no tada on nije mogao doći. Sad je bila prava konkurencija – kaže Zagrepčanin.

I nije ovo prvi put da je pobijedio veterana, već je to uspio ove sezone na FIS utrkama.

– Bio mi je uzor kao klincu. Kad je Janica pobjeđivala, bio sam još mali, ali njegove sam uspjehe itekako pratio. Čak i danas znam na YouTubeu gledati Kostelićeve vožnje iz Wengena, tamo je imao strašnih partija – kaže Vidović.

– Sebe smatram radnikom, moj je život orijentiran na maksimalan rad. Kad drugi ljeti odu na odmor, ja radim kondiciju. Samo mi rad može donijeti uspjeh.

Zašto vozite samo slalom?

– Nakon prve dvije godine u FIS natjecanjima, kada sam vozio i ostale discipline, nisam više bio u reprezentaciji. I tada sam nastavio raditi sam s ocem Goranom. On mi je i trener i serviser, a bez tate to sve ne bi bilo funkcioniralo. Danas sam se opet vratio u reprezentaciju. A slalom, on mi je najbolje išao, pa smo se u to doba odlučili raditi na njemu.

Što znači biti prvak Hrvatske u skijanju, što titula nosi?

– Ovamo dođu svi Hrvati, konkurencija u slalomu ionako je najjača pa je dobar osjećaj pobijediti. Ali, sama titula malo znači jer svima nam je cilj probiti se u Svjetskom kupu.

Najbolji ste naš slalomaš i po bodovima prošle sezone, prvi Hrvat koji je pobijedio u utrci Europa kupa, što bi bio vrh karijere?

– Pretjerao bih kad bih govorio o osvajanju malog Kristalnog globusa u slalomu. Još nisam ušao u drugu vožnju. Ali bio bih zadovoljan kad bih jednom pobijedio. Radim godinu po godinu, polako. Zdrav sam, nisam još imao operacija, sve ide u dobrom smjeru.

Olić mi je miljenik

Kao prvak države, svojevrsni ste pandan zagrebačkom Dinamu. U tjednu smo u kojem se nogometna reprezentacija priprema za Euro, tko vam je miljenik?

– Nisam baš kao Dinamo jer kod nas slalomaša u Hrvatskoj konkurencija je mnogo manja. Ivica Olić mi je bio najdraži. Bio je fanatičan radnik, trkač... Moj tip sportaša. Sad kad se umirovio, morat ću pronaći nekog drugog reprezentativca...

Ivica nam je o Mateju otkrio:

– Nevjerojatno je brz u slaganju Rubikove kocke!

A njegov slalomski nasljednik skromno kaže:

– Nisam baš tako brz, složim je najbrže za minutu. A svjetski je rekord nekoliko sekundi.

>> Ovo je fanatizam! Pogledajte gdje trenira Ivica Kostelić

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
22:28 25.03.2016.

Ivičine vožnje gleda i danas na YouTubeu a vožnje čuda na skijama Tine Maze ne gleda i nemre skužiti jer ne očekuje da bi mogel dojti do premier lige svjetskog kupa i dostiči onaj sanski nivo preko 2000 bodova po sezoni.

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
00:02 26.03.2016.

EUJanez ...Ivica i Janica Kostelić zajedno imaju u Svjetskom kupu 21!!!!!!!!!!!!!!!! pobjedu nego svi Slovenci zajedno!!!hihihihihihihihih..to bi čak i Slovencu s IQ od 50 trebalo sve reći ....a o Olimpijskim,Svjetskim medaljama i Velikim i Malim globusima nepotrebno je i raspravljati!Dakle Janez uključi mozak!Hihihihihihihihihihih Maze i skijaje ..to je kao slijepac i televizor!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije