Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Maskota EP-a danas se predstavlja na Stradunu

Maskota
Goran Stanzl/PIXSELL
14.04.2016.
u 07:00

U Dubrovniku od 12. do 14. travnja borave i predstavnici Europskog rukometnog saveza te svi glavni tajnici europskih rukometnih saveza koji su se okupiti na zajedničkoj konferenciji.

Europsko prvenstvo rukometaša počinje u Hrvatskoj za 638 dana. Najbolji europski rukometaši borit će se u Zagrebu, Varaždinu, Poreču i Splitu za najsjajnije odličje. No, prije toga slijede im kvalifikacije koje će se igrati 2016. i 2017. godine. 
Ždrijeb kvalifikacijskih skupina održat će se danas u Dubrovniku s početkom u 10.30 sati. Live stream ždrijeba bit će dostupan na YouTube kanalu EHF-a. U prvom bubnju su: Francuska, Španjolska, Danska, Poljska, Njemačka, Švedska i Island. U drugom su Makedonija, Rusija, Norveška, Mađarska, Slovenija, Bjelorusija, Austrija, u trećem Srbija, Češka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Nizozemska, Portugal, Litva te u četvrtom Slovačka, Letonija, Ukrajina, Švicarska, Rumunjska, Belgija i Finska. Ždrijebat će se sedam skupina, svaka s po četiri momčadi. Dvije najbolje te treća ukupno najbolje rangirana momčad izborit će plasman na Europskom prvenstvu 2018. u Hrvatskoj.

Prve dvije utakmice kvalifikacija igrat će se od 2. do 6. studenog 2016. godine. 
Na dan ždrijeba u 10 sati ujutro na Stradunu ispred Kneževa dvora odigrat će se street handball turnir, a tamo će se prvi put moći vidjeti maskota Europskog prvenstva 2018.

U okviru raznih događanja, u Dubrovniku od 12. do 14. travnja borave i predstavnici Europskog rukometnog saveza te svi glavni tajnici europskih rukometnih saveza koji su se okupiti na zajedničkoj konferenciji. 

>> Hrvatska ne može igrati sa Švedskom, ali može dobiti jaku skupinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije