Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA U KARATEU

Maša: Čelan šalju na EP i SP, a meni daju mrvice

'FinaleMartinovic2_tom_spo_251112'
Tomislav Mesic
29.03.2013.
u 15:50

Maša Martinović je među najatraktivnijim karatisticama svijeta, no ni to joj nije dovoljno za pojedinačni nastup na EP-u

Početkom svibnja u Budimpešti će se održati Europsko prvenstvo u karateu koje naša ponajbolja karatistica Maša Martinović dočekuje nezadovoljna. Već prije državnog prvenstva izbornik Drago Galina rekao joj je da na nju u teškoj kategoriji ne računa i da će na EP, kao i prethodnih godina, ići Ana Marija Čelan, kći predsjednika Hrvatskog karate saveza Stjepana Čelana.

Na SP-u nisam izgubila

– Kao da nitko ne cijeni moje pojedinačne pobjede na brojnim turnirima najviše kategorije. Na SP-u u ekipnom dijelu nisam izgubila ni jedan meč, na EP-u sam izvukla par ekipnih mečeva i oni mi ne daju jednu jedinu pojedinačnu priliku. I ovaj put nastupit će Ana Marija na račun starih zasluga, na osnovi medalje osvojene prije dvije godine. Zašto ne pošalju nekoga tko ima bolje aktualne rezultate i realne izglede za medalju? Smeta me da mi se daju mrvice, a da na EP ide kolegica koja se zbog nedavnog zahvata na koljenu možda neće niti stići dobro spremiti.

Mašu smeta to što njoj, potpunoj zdravoj i u životnoj formi, ne daju priliku.

– Bila sam godinama korektna i šutjela jer takva su bila pravila. Nisam se bunila ni lani kada sam od Čelan izgubila interni kvalifikacijski meč, no mislim da sam sada ja bolja. Čelan je dvaput na svjetskim prvenstvima ispala u 1. kolu, a na posljednjem europskom prvenstvu ostala je bez medalje. Uostalom, na WKF-ovoj ljestvici teškašica ja sam trenutno peta, a Čelan deseta, ona je za razliku od mene nastupala na svim velikim natjecanjima i pojedinačno, što donosi puno bodova. Mislim da nije korektno da mi se pet minuta prije prvenstva države kaže da ni ovaj put neću nastupati pojedinačno pozivajući se na neki pravilnik koji klubovima nije dostavljen. Svi znamo za koga je izmišljeno to pravilo, za Danila Domdjonija, Jelenu Kovačević ili mene sigurno nije. Htjela bih da ti kriteriji budu transparentniji da se više cijeni aktualna forma.

Vujičić: Pravilnik ne postoji

Uz Mašu je čvrsto stao i njezin klub Hercegovina-Zagreb pa tako i glavni trener Boris Vujičić. On apelira na čelništvo HKS-a:

– Ta odluka našeg saveza vam je kao kada bi netko Federeru dopustio da nastupa na ATP turnirima, a zabranio mu nastupe na Grand Slamovima. Mislim da pravilnik na koji se oslanjaju čelni ljudi HKS-a zapravo i ne postoji, jer se oni sada pozivaju na neku takozvanu stručnu tajnu o kojoj klubovi ne znaju ništa i koja postoji samo između Upravnog odbora i izbornika – ističe Vujičić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije