Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA RIM

Martinez Sanchez pobijedila Janković u finalu!

Maria Jose Martinez Sanchez
AFP
08.05.2010.
u 20:33

Španjolska ljevoruka 27-godišnja tenisačica Maria Jose Martinez Sanchez, 26. igračica na WTA ljestvici, ostvarila je uspjeh karijere pobijedivši u finalu velikog WTA turnira u Rimu sedmu igračicu svijeta, Srbijanku Jelenu Janković.

Bila je bolja sa  7:6(5), 7:5 nakon dva sata i 20 minuta igre.

Uspjeh španjolske igračice je tim veći, kada se uzme u obzir da je Jelena Janković dva puta zaredom osvajala turnir u Rimu, 2007. i 2008. godine, a na ovom turniru je pobijedila obje sestre Williams, stariju Venus u četvrtfinalu uz samo jedan izgubljeni gem, a mlađu Venus u polufinalu uz spašenu meč-loptu.

No, kao što je Janković bila ''crna mačka'' za sestre Williams, tako je Martinez Sanchez bila isto to za srbijanske igračice. U polufinalu je, podsjećamo, eliminirala Anu Ivanović, također u dva seta. Prije toga je izbacila i drugu igračicu svijeta, Dankinju Caroline Wozniacki.

Martinez Sanchez je tenisačica prilično neortodoksnog stila igre, koja gotovo u svakom poenu mijenja ritam igre i često koristi kratke lopte i izlaske na mrežu. Vrlo neugodna suparnica kada je u formi, a u Rimu je itekako bila u formi, što je na svojoj koži osjetila i Janković.

Martinez Sanchez je povela s 5:2 u prvom setu, samo da bi Janković preokretom stigla do vodstva 6:5 i set-lopte na svom servisu. No, nije je iskoristila. U drugom setu je Janković dva puta nadoknadila break zaostatka, ali kada je Španjolka napravila treći break u drugom setu, kojim je izborila drugi servis za meč, više nije napravila pogrešan korak. Bio je to treći dvoboj ovih tenisačica i druga pobjeda za Španjolku.

Martinez Sanchez je u četvrtom finalu karijere stigla do trećeg naslova na WTA turnirima. Dakako, i najvećeg, koji joj donosi 900 bodova na rang ljestvici i ček na 350.000 dolara. Prošle godine bila je pobjednica turnira u Bogoti i Bastadu, a 2008. godine je izgubila finale Barcelone. Janković je, pak, igrala 24. finale karijere. Sada je na polovičnom učinku, osvojila je, naime, 12 naslova.

 

WTA Rim, finale:

Martinez Sanchez – Janković (7) 7:6(5), 7:5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije