Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska izbornica

Martinez: Protiv Hrvatske će biti teško ali želimo osvojiti Davisov kup

Spain's Rafael Nadal bites his t-shirt during the Davis cup tie against India in Delhi, India, September 18, 2016. REUTERS/Cathal McNaughton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
10.01.2017.
u 17:01

Bit će to težak susret, Hrvatska je doprvak Davisova kupa. Ima čvrste igrače, s iskustvom, a k tome igramo pred njihovom publikom na terenu i s lopticama koje oni izaberu. No uvjerena sam da i oni smatraju kako nisu imali sreće u ždrijebu i što moraju igrati protiv Španjolske tako brzo - rekla je Martinez

Izbornica španjolske teniske reprezentacije Conchita Martinez (44), rekla je u utorak kako Španjolska želi osvojiti Davisov kup no da ju u prvom kolu čeka teško gostovanje kod doprvaka Hrvatske za koju igraju iskusni tenisači.

- Bit će to težak susret, Hrvatska je doprvak Davisova kupa. Ima čvrste igrače, s iskustvom, a k tome igramo pred njihovom publikom na terenu i s lopticama koje oni izaberu. No uvjerena sam da i oni smatraju kako nisu imali sreće u ždrijebu i što moraju igrati protiv Španjolske tako brzo - rekla je Martinez u razgovoru za španjolske sportske novine Marca.

Hrvatska i Španjolska igrat će u Osijeku u prvom kolu Svjetske skupine Davisova kupa od 3. do 5. veljače. Hrvatska je prošle sezone izgubila u finalu od Argentine s 2-3 u Zagrebu, dok se Španjolska vratila u Svjetsku skupinu.

- Nakon jako dobre prošle godine u kojoj smo se uspjeli vratiti u Svjetsku skupinu sretna sam što ćemo se natjecati u tom najvišem rangu. Namjeravamo nastaviti raditi kao i dosad nastojeći igrače što bolje uključiti kako bi se s velikom željom nastavili natjecati za Španjolsku. U dugom roku cilj je osvajanje Davisova kupa, no korak po korak - izjavila je Martinez.

- Uvjerena sam da to možemo ostvarit,i no svjesna sam da će biti teško jer je puno čimbenika: predanost cilju, ozljede, stanje protivnika, uvjeti u kojima će se igrati svako kolo... - dodala je.

Iz Madrida je prošli mjesec poručeno kako u Osijek stižu u najjačem sastavu. Martinez u petak putuje na Australia Open gdje će provesti tjedan dana.

- Postupno sam kontaktirala igrače, a u Melbourneu se želim sastati sa svima njima. Izostanci su uvijek mogući no ima igrača za složiti nekoliko konkurentnih momčadi - rekla je.

U momčadi bi trebao biti Rafael Nadal koji je unatoč ozljedama osvojio ljetos u parovima Olimpijske igre u Riju pa prošli mjesec uzeo novog trenera, sunarodnjaka Carlosa Moyu, s kojim će pokušati osvojiti neki od većih turnira.

- Pitate li me hoćemo li ga vidjeti kako osvaja desetak turnira godišnje, teško, premda je sposoban za sve. No ono što vidim i što je prilično izvjesno jest osvajanje Grand Slam turnira te natjecateljska forma. Najvažnije je da igra bez bolova, a kasnije će doći rezultati - rekla je Martinez. 

Conchita Martinez, osvajačica Wimbledona 1994., na čelu je  španjolske Davis kup reprezentacije od srpnja 2015.

Krajem studenog joj je Španjolski teniski savez dao novi mandat.

- Conchita nastavlja biti kapetanica Davis kup momčadi te također i Fed kup ekipe jer je donijela mirnoću nakon dviju turbulentnih godina - izjavio je Miguel Diaz, predsjednik Španjolskog teniskog saveza u Madridu.

Komentara 1

DU
Deleted user
22:45 10.01.2017.

Pa mozda im i nece biti teško protiv Hrvatske, ako ne budu igrali Cilic i Coric ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije