Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marta Žderić:

Mama je uvijek bila podrška, a sad je nema

Marta Žderić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
24.12.2015.
u 15:48

'Ovu nagradu njoj posvećujem, znam da bi sad bila jako ponosna na mene.'

Nakon što je Andreja Penezić sedam puta zaredom bila izabrana za najbolju rukometašicu Hrvatske, tu tradiciju ove godine prekinula je Marta Žderić (25), vratarka podgoričke Budućnosti i hrvatska reprezentativka. Ona je tek druga vratarka u povijesti izbora koja je ponijela ovu laskavu titulu. Prva je bila Ljerka Krajnović.

– Uvijek smo mi vratarke malo zakinute u raznim izborima jer ljudi samo gledaju tko je koliko pogodaka zabio – rekla je simpatična Marta koja se trenutačno oporavlja od ozljede tetive.

Budućnost blizu kuće

Karijeru je počela u klubu Dalmatinka odakle je 2007. godine otišla u Podravka Vegetu, a 2013. potpisala je za Budućnost s kojom je ove godine osvojila Ligu prvakinja.

– Budućnost mi je od malih nogu bila privlačna. Blizu sam kuće, sviđa mi se i mentalitet – rekla je Marta koja je rođena u Metkoviću, a djetinjstvo je provela u Pločama.

Ova godina bila je za Martu prilično stresna. Ostala je bez majke koja je preminula nakon teške bolesti.

– Tuga je bila velika. Prevelika. Mama mi je u životu uvijek bila velika podrška. Uvijek je bila uz mene, u tužnim i veselim trenucima. Ovu nagradu posvećujem upravo njoj – rekla je Marta.

Žali što Hrvatska nije igrala na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i što neće ići u Rio.

– Valjda će i ženskoj reprezentaciji jednom krenuti u životu. Pamtim četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2011. godine. Šteta što smo za polufinale morale igrati s Norveškom koja je poslije osvojila naslov – rekla je Marta. Na Igrama u Londonu nije bila. Bila je prekobrojna. Otišle su tamo Grubišić i Jelčić.

Tokio je moja sudbina

– Sve sam pratila. Da se Penezić i Tatari nisu ozlijedile u četvrtfinalu, uzele bi medalju. Sto posto. Možda čak i zlatnu. Ništa, meni ostaje Tokio kao novi pokušaj da branim barem na jednim Igrama. Taman ću biti u najboljim, tridesetim godinama – istaknula je Marta.

Zanimljivo je da u Budućnosti brani s brojem 43 na leđima.

– To je popularan broj u obitelji, „izmislila" ga je mala nećakinja Lara kojoj je taj broj predstavljao nešto veliko, najveće. Svi smo ga kod kuće prihvatili kao takav i, eto, to je odlučilo kod izbora broja u novom klubu, vjerujem sretnog broja – rekla je Marta koja svojom visinom, ali i ljepotom podsjeća na manekenku.

– Ma nagovarali su me da idem na izbore ljepote, ali mene to ne zanima – zaključila je Marta.

>>Najbolji rukometaši Marta Žderić i Domagoj Duvnjak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije