Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjedeća odbojka

Marsonia, najniži sastav 1. lige

'slavonija-16.02.10-slavonski brod -hrvatska -  rn:odbojka--clanovi odbojkaskog kluba invalida marsonija u doigravanje za prvaka krecu s druge pozicije Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
'Ivica Galovic/PIXSELL'
16.02.2010.
u 14:42

Članovi odbojkaškoga invalidskog kluba Marsonia sve su bolji u natjecanju Prve hrvatske lige u sjedećoj odbojci. U susretima posljednjeg, 8. kruga sjeverne skupine Brođani su sa 3:1 svladali sastav Hrabrih iz Zagreba, dok su od prvaka i domaćina turnira, osječke Hvidre, izgubili sa 3:0.

 Ipak, i to im je bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta uoči doigravanja za prvaka, koje počinje 6. ožujka i u kojemu će nastupiti sedam najboljih sastava iz obje skupine.

Na završnici kupa u Zagrebu Marsonia je osvojila peto mjesto od 12 sastava, iako je izgubila samo jednu utakmicu, a rezultati koje ostvaruju brodski odbojkaši s invaliditetom dodatno dobivaju na težini ako se uzme u obzir da su ih lani napustila tri ponajbolja igrača iz susjedne BiH. Momčad je tako danas sastavljena isključivo od domaćih snaga.

– Da nam je netko prije početka sezone ponudio četvrto mjesto, odmah bismo ga prihvatili. Ovako smo drugi, iako smo najniža momčad u ligi. Da nije bilo neplaniranog posrtaja s Hrabrima, mogli smo se upustiti i u borbu za naslov – kaže trener Ivan Petrušić, koji je uz Vladimira Miškovića jedini član momčadi koji je nekad aktivno igrao odbojku.

U doigravanje za prvaka prenose se svi bodovi iz prvog dijela natjecanja, tako da Brođane zapravo očekuju još samo po dva ogleda s "južnjacima" – Zadrom, Splitom te Zagrebom.

– U doigravanju nema slabih protivnika i za nas će svaka pobjeda biti uspjeh. Očekujem plasman oko četvrtog mjesta – zaključio je Petrušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije