Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR ŠTIMCU

Markulin: Barem koristimo reflektore

Robert Markulin
Josip Maljak
13.10.2009.
u 19:07

Bivši predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac prozvao je vodstvo Udruge da je pogriješilo s terminom igranja utakmica. Konkretno, da će stadioni u večernjim satima biti sve prazniji zbog hladnoće.

Predsjednik Udruge Robert Markulin kaže:

– Svih 16 klubova pismeno je potvrdilo da želi igrati subotom. Nudila se nedjelja, koja nikome nije odgovarala, i onda su klubovi, kad već ne dobivaju novac od TV emisije “Volim nogomet”, barem odlučili da igraju u terminu koji im odgovara. Slažem se da bi bilo bolje u hladnijim danima igrati poslijepodne nego navečer, ali to ne ovisi o nama, nego o HTV-u. Prihvatili smo inačicu da radije tih mjesec hladnih dana igramo u večernjem terminu, nego da se igrači pate na 35 popodnevnih stupnjeva u većem dijelu prvenstva – rekao je Markulin i lagano uzvratio lopticu svom prethodniku:

– Zanimljivo, prošle smo godine svi morali uložiti po nekoliko milijuna kuna u reflektore, a niti jednu utakmicu nismo igrali navečer! Dosad su barem ti reflektori bili korišteni.

Postoji li mogućnost da se, u dogovoru s HTV-om, prebacite na popodnevni termin u hladnim danima?

– Nadam se. To smo, uostalom, i predlagali, da se utakmice u studenome i veljači igraju popodne. Sve ovisi o programskoj shemi.

Spomenuli ste da klubovi nemaju nikakvu financijsku korist od TV emisije?

– To je točno! Prošle su godine dobili nekakav sitniš, dosad za ovu sezonu ništa.

Ako je tako, morate inzistirati na boljem terminu?

– Teško je reći što je najbolje. Mogli smo pregovarati na nož, no onda bi emisija bila upitna. Pa bi nas optuživali da opstruiramo popularizaciju nogometa. Budući da smo tada bili u vremenskom tjesnacu, ipak smo prihvatili inačicu s TV emisijom i postojećim uvjetima. Iako ugovor vrijedi tri godine, nadam se da ćemo ga za novu sezonu poboljšati – kaže Markulin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije