Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja Hajdukovcima u Zagrebu

Marković i Srebrić Hajdukovi laureati

Hajduk laureati (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/10
19.03.2011.
u 13:04

Petroslav Sapunar, predsjednik Nadzornog odbora, i Josip Grbić predsjednik kluba posebna priznanja dodijelili su bivšim Hajdukovim igračima i djelatnicima...

Zanimljivom se sintagmom poslužio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković kada je primio posebno Hajdukovo priznanje. "Voljeti oba kluba nije bilo lako"- kazao je Marković citirajući Svemira Delića Cicu, brata legende hrvatskog sportskog novinarstva Mladena Delića.

- Kod mene u Bugojnu kad si rekao da navijaš za Dinamo i Hajduk nisi morao objašnjavati ni nacionalnost niti vjersku pripadnost. Za razliku od druga dva kluba koja su također bili ponos nekome u Bosni. Ja sam Dinamovac, no ne volim Hajduk ništa manje. To je potpuno normalno. I Bilić i Asanović i drugi diče se time što su Hajdukovci, zašto se nebi ja dičio s tim što sam Dinamovac. No sretan sam kad dođem na ovakve fešte. Ma gledajte, Hajduk je jedinstven jer tko nije bio na proslavi stote godišnjice propustio je sve u svom životu. Ne može se to više ponoviti niti platiti... - počeo je Marković i nastavio monologom:

- Ovo što se priča po Splitu dolje o tome gdje će reprezentacija igrati... Pa ne određuje Marković gdje će se igrati već stručni stožer. Bože sačuvaj da  bih se ja miješao. Nema Vlatko Marković veze s tim hoće li Gruzija igrati u Splitu. Pa kako bi Bilić i Asanović sebi mogli dopustiti da im ja određujem gdje će igrati. Kakve bi onda oni bili trenerske veličine da je drugačije.

Koja su vam najupečatljivija iskustva i sjećanja iz Hajdukove povijesti?

- Sigurno je to bio oproštaj Bajde Vukasa u Splitu. Tu utakmicu smo dobili 5:1. To je za Bajdu bila velika žalost. Kad se vratio u Zagreb svaki dan smo se družili zajedno s Čarlijem i Garom, jednim našim prijateljem. Bajdo bio svjetska nogometna ličnost i voljeli smo se...

A Cico, vitalni 82-godišnjak, također jedan od jučerašnjih Hajdukovih laureata otvorio je dušu.

- Jadan je današnji Hajduk. Sve su to mladi i neiskusni igrači. Nogomet smo doveli do bijede. Nisam sretan, pa pogledajte te naše stadione. Uopće ne postoji ugođaj derbija. Ljudi neće da dolaze na te utakmice, dok se ostali navijači u svijetu bore kako bi gledali najveće nogometne utakmice. No, Hajduk uvijek probudi emocije - istaknuo je Delić.
A tko je kriv za današnje stanje u nogometu?
- Krivi su oni koji su doveli strance, a našim mladim igračima nisu dali šansu. No, jasno je da svi oni odlaze zbog novca i nitko ih ne može zaustaviti - ponudio je Delić svoju istinu.

Odlazite li na utakmice?

- Ma nisam više. Odlazio sam davno s bratom Mladenom, tada je postojao zanos. No danas je to posve drugačija priča. Moram se plašiti da nebi dobio bocu u glavu, a nekada smo u miru gledali utakmice.

Koju utakmicu pamtite?

- Sve derbije sam pratio u Zagrebu. Sjećam se kad smo Dinamo pobijedili 6:0. Ali davno je to bilo - uz smješak je rekao Cico koji je igrao i u Hajduku i Dinamu pedesetih godina.

- Tada je sve imalo više smisla. Imali smo pet dolara dnevnice u inozemstvu. Ali švercali smo najlonke. U gradskom podrumu sam imao besplatni ručak i večeru. To je tada bila velika privilegija - zaključio je Cico.
Među laureatima je bio i Stjepan Deverić.

- Ovo mi je veliko priznanje, znači da sam ostavio traga dolje u Splitu. Velika je čast što sam branio boje dvaju najvećih hrvatskih klubova. Bilo je lijepo i u Hajduku i u Dinamu - istaknuo je Deverić.

Za svoj doprinos priznanje je dobio i Mirko Jozić

- Drago mi je što sam bio dio Hajdukove povijesti. Emocije su još snažne. Ovaj Hajduk mogao bi pronaći pravi put. Hajduk će uvijek imati kvalitetnih igrača, No Dinamo je bio vještiji kad se radi o talentima - kazao je hrvatski nogometni ekspert Mirko Jozić.
Priznanjima su nagrađeni brojni, poput Vukasa mlađeg, Zorislava Srebrića, Joška Jeličića, Ardijana Koznikua, Nadana Vidoševića, Borisa Živkovića...

- Ovo priznanje znači kontinuitet kvalitetnih odnosa saveza i klubova. Sljedeće godine i savez također slavi sto godina postojanja. Hajduk je bio i ostao jedan od najvećih stupova u povijesti hrvatske nogometne organizacije - kazao je Srebrić.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar cluesblues
cluesblues
14:07 19.03.2011.

vrati se ti govno bosansko u svoje bugojno....

DU
dubrovnik2011
14:59 19.03.2011.

http://www.hajduk.hr/?otvori=klub&kat=treneri&trener=vlatko-markovic

BU
budisvoj
15:50 19.03.2011.

Povelju dobio i Vidošević...poznatiji kao lovac na vojne stanove...ma bravo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije