Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOČKA NA I

Marković i plavi šef pri kraju, Šuker i Štimac čekaju

Zdravko Mamic Vlatko Markovic
Marko Lukunic/PIXSELL
16.08.2010.
u 12:26

"Bojim se da bi se u Maksimiru mogla dogoditi Varšavska 2", rekao je to predsjednik Dinama Mirko Barišić prije nekoliko dana.

Osjetio je taj gospodin, koji je u Maksimiru već godinama samo 'voštana figura', da se bliži skrajnja vura, da se bliži kraj 'Dinamovih osam godina sramote'. Geleri koji ispadaju iz "VBR" koji puca po Maksimiru i Mamiću mogli bi itekako dobro protresti i Rusanovu 13 Jedno krilo BBB-a traži bojkot utakmice u četvrtak u Gyoru, a drugo neviđene nerede koji bi Dinamo izbacili iz Europe, a Mamića iz kluba.

I to tek kada je gradonačelnik Bandić počeo prati ruke, a predsjednik i premijerka plavom profiteru rekli – dosta!

Od Frankopanske prema Jelačić placu Ilicom te sve prema famoznoj Varšavskoj fasade najstrožega gradskog centra "ukrašava" ime Dinamova izvršnog dopredsjednika. Sloboda izražavanja nema granica, duhovitosti također ima, ali važna je samo srž poruke: "Odlazi!"

Bad Blue Boysi, koji su pretrpjeli milicijsku diktaturu u 80-ima, Tuđmanovu u 90-ima, prvi put ne znaju što napraviti i kako se boriti protiv diktatora iz 90-ih!

– Ti si novinar, daj nam savjet. Reci kaj da napravimo – pitao me jedan od vođa plavih navijača nakon što je jedno krilo za bojkot utakmica, a drugo za neviđene nerede u četvrtak u Gyoru, koji bi Dinamo izbacili iz euro kupova na nekoliko godina, nadajući se da bi to bio i njegov potpuni slom.

Vlatko preživio mnogo "atentata"

Prolio sam mnogo tinte upozoravajući tko je to vladao osam godina Dinamom. Upozoravao sam na ovo što danas govori vrh hrvatske politike. Nadam se da će to na kraju ipak biti dovoljno.

S posebnom pozornošću sve što se događa u Maksimirskoj 128 osluškuje Vlatko Marković. Naime, prvi čovjek hrvatskog nogometa preživio je mnoge pokušaje "atentata", u međuvremenu je sagradio savršen samoupravljački aparat u kojem on jednostavno ne može izgubiti predsjedničku fotelju. Iz lepeze interesa, u kojoj su najviše koristi imali predsjednik HNS-a, Dinamov izvršni dopredsjednik i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Rusanova je donedavno bila "armirani beton". No, geleri koji ispadaju iz "VBR" koji puca po Maksimiru mogli bi itekako dobro protresti i Rusanovu 13 i ugroziti to "Sveto Trojstvo".

Davor Šuker, legendarni vatreni centarfor, početkom godine izravno je otišao u Rusanovu vidjeti može li u doglednoj budućnosti postati predsjednikom HNS-a. Marković mu se lažno smješkao i govorio: "To mjesto predodređeno je za Bobana ili tebe", da bi odmah sutradan izvadili Statut HNS-a koji je još davno prepisan s Terazija u kojemu jasno piše: "Šuker nema uvjete za kandidaturu".

– Šuker je zasad "zamrznuo ambiciju" – otkrio mi je njemu blizak uglednik, koji je trebao biti u Davorovu timu na visokoj poziciji, svjestan da nije poželjan, da ni mediji baš nisu zagrijani za to da ga poguraju.

Pokažite da je Dinamo svetinja

No, ambicija se ponovno probudila u Igoru Štimcu, bivši vatreni upravo priprema ofenzivu. Kako stvari stoje u Rusanovoj 13, pokušao je doznati od trenutačno jedinog disidenta u Markovićevoj vladi. Sve učestalije i Štimac "češlja" županijske saveze, pokušava pronaći vladajućima Ahilovu petu. No, možda mu vrh hrvatske politike, koji, čini se, misli ozbiljno, prokrči tu prašumu koja se proteže od Rusanove 13 do Maksimirske 128.

Čeka nas burna jesen, ne navijam ni za koga, samo se nadam da će jednom doći ljudi koji će uspjeti ozdraviti hrvatski nogomet. Pa ako treba, neka se dogodi i ta amaterizacija našeg nogometa, sagrade novi temelji te krene ispočetka. Imam samo jednu poruku, i to za Dinamove navijače: "Ne idite u Gyor ako mislite raditi nerede. Ako vam je taj klub, kako volite reći, svetinja!"

Komentara 33

DA
Dalmino
14:19 16.08.2010.

Kad stari prdonja Marković odapne to če bit opče veselje. Jeli očito u hrvatski nogomet još nije došla demokracija

Avatar cluesblues
cluesblues
12:46 16.08.2010.

a cuj ovog flaka - pitali ga bbb-i sta da naprave?!?!...i jos si tepa:...\" ti si novinar, daj nam savjet\"...hahahahahahaha - flak novinar....hahahahaha...taj je jos bolesniji od mamica...

Avatar Topgen
Topgen
18:45 16.08.2010.

Igor Flak ?!! hahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije