Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Tarabochia:

'Kakvo veselje, igram protiv prijatelja, cura pleše u Areni'

Marko Tarabochia
Foto: Facebook
17.10.2015.
u 08:08

Manolo Cadenas je u poslu veliki fanatik, a privatno odličan čovjek, kaže Tarabochia

Marko Tarabochia (27) nakon šest godina vraća se kući, u Zagreb. Rukometaš koji je prve igračke korake napravio u Kutiji šibica, koji je cijelu mladost proveo u PPD Zagrebu, večeras će u Areni (20 sati) predvoditi poljsku Wislu u petom kolu skupine A Lige prvaka.

– Neću prvi put igrati u Areni. Prije šest godina igrao sam sa Zagrebom Ligu prvaka pod vodstvom trenera Nenada Kljaića – rekao je Tarabochia.

Vujović izvlači maksimum

Nakon odlaska iz Zagreba igrao je za Medveščak, pa za Maribor odakle je otišao u poljski Azoty. Od ove sezone je član Wisle.

– Dolazimo u Zagreb u nezgodnom trenutku, nakon što smo uvjerljivo izgubili kod kuće od Kiela sa čak 14 pogodaka razlike. Poslije te utakmice razgovarao sam s Duvnjakom i rekao mi je da je to bila njihova najbolja utakmica u posljednjih nekoliko godina. U Zagrebu će biti teško gostovanje. Znamo da domaćin igra jednu sjajnu, čvrstu obranu, na rubu isključenja. Kostur ekipe na okupu je već neko vrijeme i to se vidi po njihovoj igri. Dobra kombinacija mlađih domaćih dečki, nekoliko iskusnih igrača i trenera Vujovića koji izvlači maksimum od svakoga. Opet, daleko od toga da nemamo baš nikakvih šansi za pobjedu – rekao je Marko.

Najviše se raduje što će vidjeti svoje velike prijatelje, Luku Rakovića i Lovru Šprema, ali i djevojku Lanu koja će biti na utakmici.

– Eto, igrom slučaju njezina plesna skupina Bailand nastupa u stankama utakmice. Zajedno smo već sedam godina, no nikako da se zajedno skrasimo – istaknuo je Marko.

U Poljskoj je već kao doma.

– Ovo mi je treća sezona. Plock je mali gradić, sa 120.000 stanovnika. Znam sva važnija mjesta u gradu premda sam najčešće na relaciji stan – dvorana. Pijem kavu u obližnjem šoping-centru, družim se ovdje s igračima iz bivše Jugoslavije. No znam se, kad sam slobodan, zaletjeti do Kielcea gdje se družim s Manuelom Štrlekom koji je moja generacija – istaknuo je.

U Wisli ima pristojnu minutažu.

– Pa recimo da u prosjeku u Ligi prvaka igram 30 minuta, a u poljskoj ligi i nešto više. Ja sam više nego zadovoljan jer je velika konkurencija u momčadi. Ima dosta stranaca, a svi žele igrati. Glavni je cilj osvojiti prvenstvo ili kup Poljske. Kielce drži vrh već dugo i prioritet nam je jedna titula – kaže Tarabochia.

Momčad Wisle doživjela je puno promjena u odnosu na prošlu sezonu.

– Otišla su tri važna igrača – Syprzak, Tjumencev i Jurkiewicz, u velike klubove. Ove sezone promijenila se okosnica momčadi. Došli su odlični igrači, ali sigurno treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto – istaknuo je.

Srebrni u Bahreinu

Kakav je trener Cadenas?

– U poslu je veliki fanatik, a privatno odličan čovjek – rekao je Marko.

U mlađim dobnim skupinama igrao je za hrvatsku reprezentaciju. Na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Bahreinu s Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju. Međutim, za seniorsku reprezentaciju Hrvatske nije nikad zaigrao.

– Čekao sam, čekao i nisam dočekao. Vidio sam da me nema ni na širem popisu za Hrvatsku pa sam odlučio prihvatiti ponudu Bosne i Hercegovine. Zaigrao sam za njih u kvalifikacijama za za EP u Poljskoj 2016. godine. Odigrali smo kod kuće neodlučeno s Bjelorusima, a u Danskoj izgubili s pogotkom razlike. Nažalost, nismo se plasirali na EP u "mojoj" Poljskoj – rekao je Tarabochia.

>> Prijatelji Veselin Vujović i Manuel Cadenas nisu se čuli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije