Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN USPJEH

Marko Mutak brončani na Europskom taekwondo prvenstvu

Taekwondo
Foto: EMPICS Sport/Press Association/PIXSELL
27.09.2014.
u 00:15

Na taj je način nastavio impresivan niz hrvatskih taekwondo reprezentativaca koji su ove godine osvajali odličja na svim svjetskim i europskim prvenstvima na kojima su nastupili.

Prvog dana europskog taekwondo prvenstva za mlađe seniore (do 21 godine) hrvatski reprezentativac Marko Mutak osvojio je brončano odličje.

Na taj je način nastavio impresivan niz hrvatskih taekwondo reprezentativaca koji su ove godine osvajali odličja na svim svjetskim i europskim prvenstvima na kojima su nastupili, europskom seniorskom, svjetskom juniorskom, svjetskom kadetskom, olimpijskim igrama mladih, a sada i europskom do 21 godine.... Ukupno 13 odličja od čega čak sedam zlata.

Marko Mutak, član Caspera, u kategoriji do 74 kilograma upisao je tri pobjede protiv Latvijca Imantsa Kopjevsa 13:5, Gurama Kutubidze iz Gruzije sa 14:12 te domaćeg natjecatelja iz Austrije Enesa Acickela na zlatni bod. U polufinalu je ipak morao priznati poraz Poljaku Karolu Holubowiczu koji je slavio sa 3:9.

Prvog dana europskog prvenstva u Innsbrucku nastupili su još Toni Kanaet iz splitskog Marjana te Marija Štetić iz zagrebačke Dubrave, ali su oboje zaustavljeni u prvom kolu. Kanaet je u kategoriji do 80 kilograma izgubio od Ukrajinca Voronovskog 3:10, a Marija Štetić od dobro poznate Njemice Anne Lene Froemming 4:9.

Drugog dana prvenstva na tatami izlaze Matea Knežević 57 kg i Lovre Brečić 63 kg.

Marko Mutak, CroNT/Casper, SM-74kg (27)

Marko Mutak (CRO) - Imants Kopjevs (LAT) 13:5

Marko Mutak (CRO) - Guram Kutubidze (GEO) 14:12

Marko Mutak (CRO) - Enes Acickel (AUT) 1:0 z.b.

bronca Marko Mutak (CRO) - Karol Holubowicz (POL) 3:9

Toni Kanaet, CroNT/Marjan, SM-80kg (18)

Toni Kanaet (CRO) - Denys Voronovskyy (UKR) 3:10

Marija Štetić, CroNT/Dubrava, SF-62kg (18)

Marija Štetić (CRO) - Anna-Lena Froemming (GER) 4:9

>> Ana Zaninović vodeća taekwondoašica svijeta, Lucija na drugom mjestu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije