Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLETJELI U ZAGREB

Mladi reprezentativci se vratili: 'Očekivali smo finale, malo smo razočarani'

Reprezentacija U17
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/9
03.11.2015.
u 16:53

Istina, nakon Malija bilo je malo razočaranje, nekako smo očekivali veći rezultat.'

Hrvatska reprezentacija do 17 godina ponosno se vratila u domovinu. Izabranici Darija Bašića su iz Santiaga, preko Pariza, u 14.42 sletjeli u Zagreb gdje su imali dostojanstven doček, piše Goal.com.

Mlade nade hrvatskog nogometa u Čileu su napravili povijesni uspjeh, dohvatili četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva. Istina, naši su mladići mogli i više, ali na putu prema polufinalu zaustavio ih je Mali.

- Istina, nakon Malija bilo je malo razočaranje, nekako smo očekivali veći rezultat. Sportski smo se nadali kako ćemo doći do finala, ali i da smo stigli tamo pa izgubili opet bi bili tužni. Opet, da nam je netko ponudio ovakav rezultat objeručke bi ga prihvatili. Ponosni smo na naš uspjeh, uostalom ovo je povijesni rezultat mlađih selekcija - kazao je izbornik Dario Bašić, pa nastavio:

- I dalje ostajem u kadru U-17 reprezentacije, ali sam otvoren za sve opcije. O mojoj će sudbini odlučivati ljudi koji su me i instalirali na ovu poziciju - završio je hrvatski izbornik.

Naši su mladići bili izuzetno ponosni, svjesni kako su u Čileu napravili velik rezultat.

- Baš smo sretni i ponosni, zahvaljujem se svim navijačima koji su nas bodrili proteklih dana. Ne brinite, nitko od nas neće poletjeti, svjesni smo da nas čeka još puno truda i rada kako bi postali pravi igrači. Drago mi je što smo navijačima pružili nekakvo zadovoljstvo, znamo da nas je u Hrvatskoj gledalo mnogo ljudi. Svima nam je žao što nismo prošli dalje, ali svi smo dali sve od sebe - istaknuo je jedan od ponajboljih igrača U-17 reprezentacije Josip Brekalo o kojem se proteklih dana pohvalno izrazio i trener Dinama Zoran Mamić:

- Hvala mu na tome, žao mi je što s juniorskom momčadi neću biti u Pireju. Ali, svi ćemo navijati za njih, vjerujemo u pozitivan rezultat. A onda ćemo im se priključiti za posljednje dvije utakmice skupine. Vjerujem da će i one biti rezultatski kao važne.

Zahvalni veznjak Marko Đira također je svjestan što se od ove generacije u budućnosti očekuje.

- Ma dajte, ja sam još dijete. Samo trebamo raditi i trenirati, pa vjerovati kako će se naš trud jednoga dana isplatiti. Mali? Nekako su bili fizički presnažni, ostali smo bez daha u toj utakmici.

Adrian Šemper briljirao je na vratima naše reprezentacije, bio jedna od glavnih karika u svim vizijama Darija Bašića.

- Ne, igrači Malija sigurno nisi bili stariji, baš se po njima vidjelo da su naši vršnjaci. Ali, priznajem, stvarno su protiv nas bili jako dobri - govori mladi vratar od kojeg mnogi očekuju da će uskoro stati na vrata Dinama:

- Spreman sam na sve. Ne bojim se ničega, prihvatit ću svaku odluku kluba. Kakva god ona bila. Ali, naravno, da vjerujem u sebe.

>> Mali ipak prejak, Hrvatska ispala sa Svjetskog prvenstva u Čileu!

Komentara 9

KI
kikac5
19:17 03.11.2015.

Dečki trebaju biti ponosni. Svaka čast. Naprijed Hrvatska!

21
215794
19:32 03.11.2015.

Dobro dosli doma niste razocarali jednostavno ovi Afrikanci su bili prejaki veseli me to iako ste izgubili imali ste stil igre I poziciono ste jako dobro igrali mnogi kazu mozda su oni imali igrace I preko dvadesetak godina starost cestitam

PO
potrebi
20:43 03.11.2015.

Bravo klinci. Svaka čast. Lijepo je bilo gledati vas u Čileu. A izgubiti od U 21 rerezentacije nije sramota, zato glavu gore. Sve ste nas uvjerili da Hrvatski nogomet ima budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije