Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševljeni Hrvatom

'Hrvatski Lampard spreman je za Chelsea, donio bi Mourinhu ono što mu nedostaje'

Mario Pašalić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
27.10.2015.
u 16:47

"Iako ga se često uspoređivalo sa sunarodnjakom Modrićem, oni su ipak različiti. Nije toliko kreativan kao igrač Reala, ali posjeduje sposobnost čitanja igre i omogućuje protočnost lopte"

Mario Pašalić, igrač Chelseaja, prošlu je sezonu proveo na posudbi u Elcheu, a od ove sezone nastupa za Monako. Došao je u velik klub, a početak nije bio lagan. U debiju u francuskom prvenstvu protiv Nice zamijenjen je već u 25. minuti kada je njegov klub gubio, a na kraju je uspio preokrenuti.

- Došao sam ovdje na posudbu i ponosan sam što me četvrtfinalist Lige prvaka želio dovesti. Učinit ću sve da dokažem da ovdje pripadam, rekao je tada bivši igrač Hajduka, a upravo to sada i čini.

Mario je odigrao 13 utakmica i postigao 3 pogotka, a trener mu sve više vjeruje. Posljednje dvije utakmice odigrao je po svih 90 minuta, a poznati portal FourFourTwo oduševljen je njime.

"Monaco je utakmicu s Lyonom dočekao sa samo jednim zdravim središnjim braničem pa se Jeremy Toulalan morao vratiti u obranu. To je donijelo priliku Pašaliću, koji ju je iskoristio. Organizirao je napade, pomagao u obrani, a i zabio je gol glavom nakon kornera", piše FFT i nastavlja:

"Iako ga se često uspoređivalo sa sunarodnjakom Modrićem, oni su ipak različiti. Nije toliko kreativan kao igrač Reala, ali posjeduje sposobnost čitanja igre i omogućuje protočnost lopte. Možda ipak najviše podsjeća na Franka Lamparda, jednog od svojih idola. Najviše mu odgovara uloga koju je imao Lampard".

I Jose Mourinho jednom je izjavio kako ozbiljno računa na mladog Pašalića, a autor članka u FourFourTwo vjeruje da bi se to moglo dogoditi uskoro.

"Već sada se nazire da bi se odlično uklopio u vezni red Chelseaja s Nemanjom Matićem. Chelseaju bi Pašalić donio više u obrambenom dijelu od Cesca Fabregasa, a njegova dalekometna proigravanja i čitanje igre pomogli bi Mourinhovoj momčadi u tranziciji iz obrane u napad. Prvi mjeseci u Monaku odlična su mu priprema za Premiership pod vodstvom Josea Mourinha. Sada se samo mora nadati da će mu trener Monaka dati dosta prostora do kraja sezone da pokaže sve što zna", zaključuje se u članku.

>>Mlada reprezentacija dobila pojačanje, Kovačić i Pjaca će igrati protiv Španjolske

Komentara 17

DJ
djobu68
04:16 28.10.2015.

Bolje da igra u Monacu jer u Engleskoj mu ne gine klupa pa ponovo posudba.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:54 27.10.2015.

Matić je klasični defanzivac pa ak bi još i Pašalić pomagal obrani tko bu na kraju igral prema naprijed? U svakom slučaju, ovak il onak puno sreće Pašaliću !!!

R2
r2d2xyz
17:06 27.10.2015.

Sad se samo može nadati da Mou ne dobije pedalu vec slijedeći vikend.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije