Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJE KOLO

Evo tko su prvi putnici u osminu finala Lige prvaka

Liga prvaka
Foto: Reuters
1/18
Autori: Hina, Vecernji list
05.12.2017.
u 22:40

Osam klubova izborilo je osminu finala Lige prvaka.

Završeno je natjecanje u Ligi prvaka u skupinama A, B, C i D. U osminu finala prošli su Manchester United, Basel, PSG, Bayern, Roma, Chelsea, Barcelona i Juventus.

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Bayern je u Munchenu pobijedio PSG 3:1, ali je pariški sastav osvojio prvo mjesto u skupini B jer je u prvom susretu slavio 3:0.

I prije zadnjeg kola PSG i Bayern su prošli dalje, a u međusobnom susretu u Munchenu borili su se za prvo mjesto u skupini. PSG je uoči utakmice imao tri boda više i u prvom susretu je pobijedio Bayern 3-0, a u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni ogledi.

Liga prvaka
1/16

Bayern je sjajno ušao u susret i poveo u osmoj minuti golom Roberta Lewandowskog, a u 37. minuti je Corentin Tolisso zabio za 2:0. Kylain Mbappe je u 50. minuti smanjio rezultat, no Tolisso je u 69. minuti zabio za 3:1 i tako vratio nadu domaćinu. Međutim, do kraja susreta više nije bilo golova.

U drugom susretu Anderlecht je u Glasgowu pobijedio Celtic 1:0, ali to mu nije bilo dovoljno za osvajanje trećeg mjesta, jer su Škoti u prvom susretu pobijedili 3:0. Pobjednika je odlučio autogol Joze Šimunovića u 62. minuti. Celtic seli u Europsku ligu, a za Belgijance je priča završila.

Nakon večerašnjih susreta plasman u osminu finala izborili su i Juventus, Manchester United, Roma, te Basel, a prije zadnjeg kola europsko proljeće u Ligi prvaka su osigurali i Barcelona, Bešiktaš, Chelsea, Manchester City, Real Madrid i Tottenham. Posljednja četiri putnika doznat ćemo u srijedu.

Barcelona je prvo mjesto u skupini D osigurala i prije zadnjeg kola, a jedinicu je potvrdila pobjedom protiv Sportinga 2:0. Golove su zabili Paco Alcacaer (59) i Jeremy Mathieu (90-ag). Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu, dok je Lionel Messi ušao u igru u posljednjih pola sata.

Dalje ide i Juventus koji je u u Pireju pobijedio Olympiakos 2:0. Pobjedu torinskoj staroj dami donijeli su Cuardado (15) i Federico Bernardeschi (90). Mario Mandžukić i Marko Pjaca nisu nastupili za Juve. Sportingu ostaje utjeha kako će europsku priču nastaviti u Europskoj ligi.

U skupini A dalje idu Manchester United i Basel, dok u Europsku ligu seli CSKA. ManU je na Old Traffordu pobijedio CSKA 2:1 premda je gubio na poluvremenu, dok je Basel slavio u Lisabonu protiv Benfice 2:0.

CSKA je u Manchesteru poveo 1:0 golom Vitinho u posljednjim trenucima prvog dijela, no crveni vragovi su u nastavku u razmaku od dvije minute okrenuli rezultat. Izjednačio je Romelu Lukaku u 65. minuti, a minutu kasnije domaćine je u prednost doveo Marcus Rashford.

U drugom susretu u skupini Basel je u Lisabonu pobijedio Benficu 2:0, a portugalskom velikanu je to bio čak šesti poraz u skupini. Pobjedu gostima donijeli su Mohamed Elyounoussi (5) i Dimitri Oberlin (65).

U skupini C Chelsea je osigurao prolaz i prije zadnjeg kola, a za još jedno mjesto borili su se Roma i Atletico Madrid. Na koncu je više razloga za slavlje imala Roma, dok Atletico seli u Europsku ligu. Talijani su prolaz, ali i prvo mjesto u skupini osvojili pobjedom 1:0, dok su Chelsea i Atletico odigrali 1:1.

Talijani su na Olimpicu slavili golom Diega Perottija (53). U drugom susretu Chelsea je trebao pobjedu za osvajanje prvog mjesta, ali je na koncu bilo 1:1. Gosti su poveli u 56. minuti golom Saula Nigueza, a rezultat je poravnao Stefan Savić postigavši pogodak u vlastitu mrežu u 76. minuti. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

Skupina A:

Benfica - Basel 0:2

65' Gol za Basel! Strijelac je Oberlin.

5' Gol za Basel! Zabio je Elyounoussi i Švicarci su na dobrom putu da izbore prolazak dalje.

Manchester United - CSKA 2:1

66' Dva gola za United! Crveni vragovi u samo minutu okrenuli su rezultat. Strijelci su Lukaku i Rashford.

45+1' Gol za CSKA! Zabio je Džagoev nakon dominacije Uniteda. Sada United, Benfica i CSKA imaju po 12 bodova.

Poredak uoči posljednjeg kola: Manchester 12, Basel 9, CSKA 9, Benfica 0

Skupina B:

Bayern - PSG  3:1

69' Gol za Bayern! Drugi gol danas postigao je Tolisso.

50' Gol za PSG! Vodstvo Bayerna smanjio je Mbappe.

37' Gol za Bayern, strijelac je Tolisso.

8' Gol za Bayern! Zabio je Lewandowski! Bavarci su već osigurali prolazak, ali se žele osvetiti PSG-u za neugodni poraz (3:0) u Parizu.

Celtic - Anderlecht 0:1

62' Gol za Anderlecht! Svoju mrežu pogodio je Jozo Šimunović, nekadašnji branič Dinama.

0' Jozo Šimunović u početnom je sastavu Celtica.

Poredak uoči posljednjeg kola: PSG 15, Bayer 12, Celtic 3, Anderlecht 0

Skupina C:

Chelsea - Atletico 1:1

75' Gol za Cheslea! Savić je postigao autogol.

56' Gol za Atletico! Strijelac je Saul. Trenutni poredak je Roma 11, Chelsea 10, Atletico 9.

0' Vrsaljko je na klupi.

Roma - Qarabag 1:0

54' Roma je povela! Strijelac je Perotti.

Poredak uoči posljednjeg kola: Chelsea 10, Roma 8, Atletico 6, Qarabag 2

Skupina D:

Barcelona - Sporting 2:0

90' Gol za Barcelonu! Pogrešnu mrežu pogodio je Matheiu, nekadašnji branič Barcelone.

60' Gol za Barcelonu! Zabio je Alcacer nakon kornera.

0' Ivan Rakitić u početnom je sastavu Barcelone. Lionel Messi utakmicu će početi na klupi.

Olympiakos - Juventus 0:2

89' Drugi gol za Juventus! Zabio je Bernardeschi.

15' Gol za Juventus! Strijelac je Cuadrado.

0' Mario Mandžukić na klupi je Juventusa.

Poredak uoči posljednjeg kola: Barcelona 11, Juventus 8, Sporting 7, Olympiakos 1

Komentara 1

Avatar lisabon
lisabon
10:27 06.12.2017.

Ajmo Dasovicu,sad pisi o Benfici kao sudioniku LP koja nije osvojila u grupi niti jedan bod,a dala je jedan gol.Vrijedjaj kao sto si vrijejdjao Dinamo .Nemoj zaboraviti napomenuti da im momcad vrijedi 165 mio Eura.Halo 165 mio Eura a bez boda!!!!!!!!!Sad sutis,a k tome sve svoje sramotne clancice nedas komentirati.Otidji s "oficircicem" Flakom na kavu pa placite jedan drugom na ramenu,a poslije se intimno tjesite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije