Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA MONONUKLEOZA

Mario Ančić zbog bolesti iz 2007. propušta i US Open

Mario Ančić
Sanjin Strukić/24sata
12.08.2010.
u 11:55

Marijevi problemi počeli su s mononukleozom u veljači 2007., nije na vrijeme dijagnosticirana pa posljedice osjeća i danas.

Očekivali smo da će US Open nakon operacije Ahilove tetive otkazati Ivo Karlović. Nedavno je najavio da će se tenisu vratiti u siječnju u Australiji i to je zapravo dobra vijest jer mu je prognozirana i dulja stanka.

No, nadali smo se da će Mario Ančić iskoristiti zaštićeni renking i konačno zaigrati na Flushing Meadowsu, nakon što je zaredom otkazao nastup na šest Grand Slam turnira. Spominjalo se da bi se mogao vratiti na turniru u New Havenu, koji je trebao biti generalna provjera.

No, vijesti nisu dobre. Mario neće igrati u New Havenu a bio je prisiljen otkazati i nastup u New Yorku. Problemi s leđima nisu minuli, niti najmodernija terapija u SAD-u nije pomogla.

Mariju, koji je 30. ožujka napunio 26 godina, zasigurno nije lako. Prije točno četiri godine bio je sedmi tenisač svijeta, a sada je pao na 469. mjesto na ATP listi. Posljednji od mnogobrojnih povrataka dogodio se u svibnju ove godine u Münchenu, ali nije išlo.

– Ne mogu trenirati pa ni igrati na razini potrebnoj za povratak među sto najboljih – objasnio je tada.

Problemi su počeli mononukleozom koja nije na vrijeme dijagnosticirana. Mario je u veljači 2007. igrao teške mečeve u Davisovu kupu u Njemačkoj, a njemački su liječnici mislili da je riječ samo o nepreležanoj virozi. Zbog toga je oporavak od mononukleoze dulje trajao. Ipak, 2008. se vratio, igrao je u četvrtfinalu Wimbledona i došao do 22. mjesta ATP liste. Na žalost, posljedice su ostale, morao je otkazati nastup na OI u Pekingu, a osjećaju se i danas.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:15 14.08.2010.

Svaki dan, apsolutno besplatno, under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije