Naslovnica Sport Nogomet

'Cijelo selo okupilo se u kafiću i gledalo kako moj brat vodi Hrvatsku do slavlja!'

Izbornikov brat Marino trenira brojne sportaše
31. listopada 2015. u 13:15 20 komentara 28750 prikaza
Dario Bašić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Dario Bašić došao je pomalo iznenada, iz sjene, a sad su svjetla reflektora usmjerena na njega i na našu reprezentaciju do 17 godina. Mladi izbornik postao je zvijezda nakon što je Hrvatska u Čileu na Svjetskom prvenstvu u osmini finala pobijedila Njemačku.

I Šempera je trenirao

Posebno se slavilo kod Marina Bašića, Darijeva brata, ali i u njihovu selu Bunjanima, nedaleko od Križa i Ivanić-Grada.

– Svi su zajedno gledali utakmicu, mama, tata i cijelo selo, svi su bili u kafiću i gledali kako brat vodi Hrvatsku – kazao je Marino Bašić i dodao:

– Sve je sad čudno u selu, dogodilo nam se puno toga lijepog zadnjih dana, brat briljira s Hrvatskom u Čileu, a meni je upravo izašla knjiga o vježbanju, to sam oduvijek želio napraviti.

Marino je također završio kineziologiju i kod njega u fitness centru vježbali su ili još uvijek vježbaju poznati sportaši.

– Radio sam s Bornom Ćorićem, radim s braćom Sinković pa s Filipom Zupčićem koji je sad na svjetskom skijaškom kupu bio 12. I s junakom utakmice protiv Njemačke, golmanom Adrianom Šemperom...

Lijepa je to priča sportske obitelji.

– Haha, nije baš sportska obitelj, samo se brat i ja bavimo sportom, mama i tata su ugostitelji. Brat je nogometni trener, a ja sam kondicijski, fitness trener iako sam i ja bio u nogometu, radio sam u slovenskom Interbloku, imali smo odlične rezultate.

Nakon velikog uspjeha naše reprezentacije, Marino i Dario čuli su se odmah nakon pobjede nad Njemačkom.

– Naravno, bilo je veselje tamo i baš sam ponosan na brata zbog svega što je napravio.

Marino je stariji sedam godina, kakav je bio Dario kao mlađi brat?

– Uvijek je bio više nego dobar, u svemu što je radio bio je super, odličan učenik koji je dobio i stipendiju. I puno je naučio o nogometu, strašno puno zna o taktici, pripremi momčadi, pogotovo psihološkoj pripremi.

Brat je i dalje optimist

Sad će morati Hrvatsku pripremiti za Mali.

– Kad smo razgovarali prije Njemačke, rekao mi je da je važno samo da Hrvatska bude prava i da neće biti problema. I sad mi je nakon Njemačke rekao isto, optimist je i za dalje, samo gleda da naši dečki budu u pravom izdanju – zaključio je Marino Bašić koji će i u nedjelju navečer zacijelo gledati kako brat vodi Hrvatsku u četvrtfinalu SP-a protiv Malija. Zašto ne i dalje četvrtfinala?

>> Novi skandal: 'Hvala u ime cijele U-17 reprezentacije. Za dom spremni!'

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

  • verakruz:

    Bravo za našeg izbornika, bravo za naše časne , ponosne i hrabre momka! Igraju kao vanzemaljci. Naša A reprezentacija se treba ugledati na njih! Čestitke i respekt!

  • viluk007:

    Opet ovaj časni novinar pronađe sliku našeg izbornika na kojoj izgleda kao da je retard. No zloća je osnovna osobina pročetničkog Večernjeg lista, kako novinara tako i komentara pa onda i lista.

  • vrbaZG:

    Izborniku seniorske reprezentacije zamjerate što nikada nije bio "veliki" nogometaš, dok izborniku U17 reprezentacije to nitko ne zamjera. Licemjeri! Osobno ne mislim da moraš biti bivši nogometaš da bi bio odličan trener! Čestitke izborniku Bašiću i nadam se da ćete ... prikaži još! se vratiti sa zlatom oko vrata!