Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brani US Open

Marin Čilić: S bratove svadbe na američku turneju

us open
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.07.2015.
u 13:20

Propustio ATP turnir u Umagu kako bi se odmorio i pripremio za Washington i dva Mastersa

Na US Open 31. kolovoza u New Yorku Marin Čilić ide kao branitelj naslova. Nakon uspjeha karijere, kaže, mnogo se toga promijenilo, samopouzdaniji je i prepoznaju ga na ulici. Pokušat će iskoristiti prednost 'svog terena' jer je posljednju godinu na tom američkom betonu ostao nepobjediv.

Na putu za SAD

Ne viđa se svaki dan pobjednika Grand Slam turnira na ulicama Zagreba, a dopremio ga je Eurosport. S čime drugim početi nego s dragim uspomenama. Sjećanja na prošlogodišnje finale još uvijek su živa. Japanca Kei Nishikorija pobijedio je sa 6:3, 6:3, 6:3.

– Najvažniji gem bio je u trećem setu kod 4:2. Tu sam spasio nekoliko lopti i znao sam da je to to. Kad sam nakon 5:2 ulazio s klupe na teren, već sam analizirao kuda ću se probiti da dođem do svoje ekipe. Sve sam bio isplanirao – kroz smijeh se prisjetio.

Osim što je na početku godine bio ozlijeđen, kaže, sezona je slična kao i prošla. Pa možda se i zvijezde opet poslože.

– Uz dobru igru osjećam da sam vrlo blizu velikom rezultatu. Dolazim na veliki turnir kao branitelj naslova. To mi se dogodilo prvi put u karijeri. U radu s Ivaniševićem zaključilo sam da imam još prostora za napredak i s vremenom ići ću još dalje – kazao je.

U tom duhu počinju pripreme za novu američku turneju. Prvo će raditi s Ivanom Cinkušem, a sljedeći tjedan počinu treninzi s Ivaniševićem. Prije New Yorka čeka ga turnir u Washingtonu (3.8.-9.8.) i dva Mastersa u Kanadi (10.8.-16.8.) te Cincinnati u Ohiju (16.8.-23.8.).

– Raspored je bio gust zadnjih deset tjedana i morao sam se malo odmoriti. Brat se oženio pa smo i slavili. Očistio sam glavu od tenisa i sad možemo dalje.

Na 26. ATP turniru u Umagu ne nastupa upravo zbog odmora. No možda ga neće propustiti sljedeće godine. Zemljana podloga u Umagu trebala bi se zamijeniti betonskom.

– Znam da tu svoje prste imaju američki lobiji jer se tamo igra na betonu. I znam da bi to bilo nepravedno prema mnogim tenisačima. Međutim, moram priznati da podupirem tu mogućnost jer bi mi beton u Umagu bio sjajna priprema za američke turnire – objasnio je Čilić.

Konkurencija

Đokovića nije uspio dobiti ni u njihovu posljednjem, 13. susretu, no smatra da će mu najveća prijetnja biti Andy Murray.

– Dimitrovu je ovo jako loša sezona. Ferrer je ozlijeđen, a Nadal nije nastupio na prošlogodišnjem US Openu i još se uvijek bori s formom. No konkurencija je i dalje jaka s fenomenalnim Murrayem kojemu se lijepo otvorio ždrijeb u Wimbledonu. On, Đoković i Federer su veliki favoriti – rekao je.

Marin Čilić nema posebnih rituala prije meča. Daje prednost vjeri za koju vjeruje da će mu pomoći da opet ostvari nešto veliko.

>>Ivan Dodig sa suigračima će k prijatelju Marcelu Melu u Brazil

Komentara 1

MI
miran
14:06 23.07.2015.

Zasigurno ce ga obraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije