Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čilić sve moćniji:

'Pronašao sam magiju na servisu i sve je funkcioniralo savršeno'

Marin Čilić
Reuters/Pixsell
07.09.2015.
u 11:35

S Tsongom za polufinale: Međugorac u međusobnim dvobojima vodi s 4-3, s tim da je u posljednje dvije godine dobio sva tri okršaja.

Marin Čilić nastavio je svoj fantastičan niz na US Openu. U osmini finala pobijedio je 28-godišnjeg Francuza Jeremyja Chardyja, 27. igrača svijeta, sa 6:3, 2:6, 7:6 (2), 6:1 (nakon dva sata i 26 minuta igre) i ušao u četvrtfinale, treći u nizu u posljednja tri nastupa na US openu (uz onaj iz 2009. na US Openu, sedmi na Grand Slam turnirima).

Prije tri godine u New Yorku je izgubio od Murraya, lani je dobio Berdycha i osvojio naslov, a ove godine suparnik će mu biti Francuz Jo-Wilfried Tsonga, 19. nositelj, koji je u osmini finala u francuskom derbiju nadjačao Benoita Pairea sa 6:4, 6:3, 6:4. Učinak našeg tenisača u te tri godine na US Openu je 15-1, a i njegova ukupna bilanca u New Yorku je dojmljiva: 24-5!

U lov na Gorana i Ivu

Čilić i Tsonga sučelili su se dosad sedam puta a učenik Gorana Ivaniševića vodi s 4-3, s tim da je u posljednje dvije godine dobio sva tri meča (posljednji ove godine u Monte Carlu).

Chardy, koji je u Montrealu zaustavio Karlovića, a na Australian Openu i Ćorića, u srazu s Međugorcem dobro se držao do tie-breaka trećeg seta, ali u toj 13. igri i nakon nje na terenu je postojao samo jedan čovjek - Marin Čilić.

- Prezadovoljan sam kako sam odigrao završnicu meča. Krajem trećeg seta počeo sam osjećati loptu daleko bolje, pronašao sam "magiju" na servisu i sve je funkcioniralo savršeno - rekao je nakon susreta Marin.

U petom gemu drugog seta Čilić je prilikom lova na jednu loptu krivo stao i "izvrnuo" gležanj desne noge. Izgledalo je prilično ružno, ali na sreću bez većih posljedica, iako je dijelom i zbog toga Međugorac izgubio drugi set.

- Bio sam pomalo rezerviran u kasnijim gemovima, nisam htio previše riskirati. No, kasnije se stanje normaliziralo, nisam osjetio bolove, niti u igri a niti nakon meča - objasnio je Marin, koji je u ovom meču pogodio čak 52 vinera.

S nova pak 23 asa (82 na turniru) Čilić je dokazao da postaje sve bolji server i da će vrlo skoro doći u sam vrh tenisača po broju asova u karijeri. Uoči US Opena Marin je bio 43. u poretku s 3913 asova (prvi je Ivanišević s 10.237), no sad je već barem 40. Što se one važnije, ATP liste, tiče, Čilić je zasad obranio samo 360 od lanjskih 2000 bodova, ali i to znači da u najgorem slučaju ne može pasti ispod 16. mjesta.

Za polufinale u utorak

Marin će se za polufinale (vjerojatno s Đokovićem) boriti u utorak, a to će biti i njegov prvi sraz s Tsongom na nekom od Grand Slam turnira. Tsonga u dosadašnjem dijelu turnira nije izgubio ni seta, dapače niti jednom mu nije oduzet servis, ali Čilić se zahuktava i već je blizu lanjskoj, osvajačkoj formi.

>>Fenomenalni Čilić se poigrao sa Chardyjem i ušao u četvrtfinale!

Komentara 2

DO
doktor1
13:22 07.09.2015.

Ne znam o kojoj magiji govori kad je u svakom meču nekoliko puta gubio svoje servise dok Tsonga još niti jedanput nije izgubio svoj servis na ovom US Openu? Osim toga i postotak prvog servisa mu je protiv Chardya bio 58% što nije posebno uspješno. Kukushin mu je zabio toliko reternn winnera što još nisam vidio.

VC
Vjerni_Cro
19:16 07.09.2015.

To Cilicu pokazi onima sto nas toliko mrze kakvi i ko smo mamu im partizansku........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije