Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK!

Marin Čilić pao na doping testu! Na Wimbledonu lažirao ozljedu?

Marin Čilić (1)
Reuters/Pixsell
26.07.2013.
u 22:30

Najbolji hrvatski tenisač je nedozvoljena sredstva bio pozitivan na ATP turniru u Münchenu.

Marin Čilić pod istragom je ITF-ove antidopinške komisije. Zabranjena supstancija otkrivena mu je na dopinškom testu u Münchenu 2. svibnja, nakon njegova meča s Ivanom Dodigom (koji je Marin izgubio). Iako službene informacije o tome još nema, mnoštvo indicija govori da naš najbolji tenisač pauzira zbog toga, a ne zbog ozljede koljena.

U želji da ovu informaciju provjerimo pokušali smo stupiti u kontakt s Marinom, koji se ovih dana odmara kod kuće u Međugorju, ali on se nije javljao na mobitel. Što je možda i razumljivo jer njemu i nije dopušteno govoriti o ovom slučaju dok se istraga ne završi i donese pravomoćna presuda.

Niti njegov novi menadžer Belgijac Vincent Stavaux nije bio rječitiji. SMS-om je tek poručio sljedeće:

- Ne možemo ništa komentirati dok ne budemo u mogućnosti za to tj. dok ne budemo sigurni o čemu se radi.

Predao meč zbog rezultata, a ne ozljede koljena

U svakom slučaju Čilić je surađivao s ITF-ovom komisijom od prvog trenutka. Rezultate testa doznao u Wimbledonu i zbog toga je, a ne zbog ozljede koljena, predao meč drugog kola protiv Francuza Kennyja de Scheppera. Nakon toga više nije nastupao (pa ga nije bilo ni u Umagu). Komisiji je dao svoje očitovanje i sada se očekuje odluka. Navodno je do svega došlo zabunom. Čilić je u Münchenu ostao bez glukoze, pa je nekoga is kruga bliskih ljudi poslao da mu je kupi u ljekarni. Na ovom pakiranju je stajalo posebno upozorenje za sportaše, ali Marin to nije pročitao. Uzimao je tu glukozu i to ga je koštalo pada na dopinškom testu.  

Ako u ITF-u i ne uvaže njegovo opravdanje - i ne donesu oslobađajuću presudu - pretpostavlja se da kazna za ovaj prekršaj ne bi mogla biti dulja od tri mjeseca. Kako je Čilić dvoboj s Dodigom izgubio 2. svibnja ta bi suspenzija istekla 2. kolovoza i on bi mogao nastupiti na ATP turniru u Montrealu, koji bi za njega značio novi početak. Naravno, Čilić bi u toj varijanti ostao bez bodova i novčanih nagrada ostvarenih u spomenutom tromjesečnom razdoblju.

Više će se o ovome saznati sljedećih dana kada bi ITF trebao objaviti i službenu informaciju o ovom slučaju. No, Marinovu situaciju ne treba miješati sa slučajem Viktora Troickog jer naš tenisač istražiteljima nije ništa skrivao.

>> Čilić: Osjećam bolove još od Queensa, ne mogu se kretati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije