Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILIĆ UOČI TSONGE:

Osjećam da jašem na valovima od prošle godine

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
08.09.2015.
u 16:25

– Iskreno, fenomenalan je osjećaj igrati na Asheovu stadionu. Na njemu se zaista osjećam jako dobro i taj ugođaj i publika pridonose mojoj boljoj igri - rekao je Čilić

U dvoboju s Jeremyjem Chardyjem, pogotovo u završnici meča (6:3, 2:6, 7:6 (2), 6:1) Marin Čilić se potpuno vratio igri kojom je lani i osvojio US Open. Čak bismo se usudili ustvrditi: s nijansu boljim servisom.

Ima 11 pobjeda u nizu

– Razdvojio bih meč osmine finala na dva dijela: u prvom dijelu, u prva dva seta, nisam se baš osjećao dobro na terenu, bili su sporiji uvjeti za igru u hladovini i nije bilo jednostavno pratiti loptu koja je letjela iz sjene na sunčani dio i obratno. Osim toga, Chardy je igrao prilično dobro, posebno je solidno servirao. No, u trećem i četvrtom setu bio sam mnogo uspješniji, pronašao sam pravi ritam na servisu. Od tie-breaka trećeg seta nadalje igrao sam fenomenalno, bez izgubljenog poena na svom servisu. Četvrti set bio je na razini posljednja tri meča iz prošle godine i to me podiglo psihički i dalo mi, naravno, veliko samopouzdanje – napomenuo je Marin i dodao:

– Igrao sam pametno kad je trebalo, nisam paničario ni na početku trećeg seta kada je Chardy bolje igrao. Uspio sam pronaći pravu igru i odigrati meč na visokoj razini, a završnicu meča još bolje.

Čilić sad ima 11 pobjeda zaredom na US Openu, a povratak na središnji stadion Arthura Ashea preporodio ga je:

– Iskreno, fenomenalan je osjećaj igrati na Asheovu stadionu. Na njemu se zaista osjećam jako dobro i taj ugođaj i publika pridonose mojoj boljoj igri. Na Armstrongovu stadionu drugačije osjećam loptu i zato se nadam da ću sve sljedeće mečeve igrati na središnjem terenu i da ću nastaviti tako dobro igrati.

Za polufinale i vjerojatni susret s Đokovićem Čilić će se danas boriti sa još jednim Francuzom, starim znancem Jo-Wilfriedom Tsongom, trenutačno 18. tenisačem svijeta, ali svojedobno čak i petim (u veljači 2012.). Marin i on sučelili su se dosad sedam puta i naš tenisač vodi s 4-3. No, na betonu Tsonga ima pobjedu više – 3-2.

Negativan i s Dodigom

– Tsonga je stalno u svjetskom vrhu otkako je 2008. godine igrao u finalu Australian Opena. Posljednjih 12 mjeseci bili su mu nekako isti kao i meni, bio je također izvan turnira zbog ozljede. No, nakon toga postigao je nekoliko jako dobrih rezultata i bio polufinalist Roland Garrosa. Uvijek je bio neugodan suparnik na Grand Slam turnirima i sigurno ću morati biti maksimalno pripremljen za taj meč. Ide mi u prilog činjenica da sam pobijedio u tri naša posljednja međusobna meča, znam kako igrati s Tsongom, ali sve to treba potvrditi i u utorak. Nadam se da ću igrati kao i u završnici dvoboja s Chardyjem, tj. na valovima prošlogodišnjih igara – poželio je Marin.

>> Fenomenalni Čilić se poigrao sa Chardyjem i ušao u četvrtfinale!

Komentara 3

GU
General_U
20:30 08.09.2015.

drago mi je da pobjeđuješ ali teže mi je gledati tvoje mečeve nego nekad ivaniševića, on je bar znao ispalit razbit reket zabeštimat ti od fenomenalne igre do neprepoznatljivo očajne i sve ti ravno.čim se hvališ bojim se da neće biti dobro ali u svakom slučaju sretno žlim ti pobjedu.

BA
barbaizamerike
16:45 08.09.2015.

znao sam da ce sad doci u top formu otkrit cu i tajnu jeo puno kupi na u hercegovini I one piboljsavaju krv I daju snagu bravo legendo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije