Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Sam Querrey?

Čilićev protivnik doživio neobičnu nezgodu i bio u depresiji zbog cure

Sam Querrey
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
14.07.2017.
u 10:40

– Favorit? Ma, nema tu više favorita. Marin, Tomáš i Sam, svi su viši i jači od mene. Fantastično serviraju, odlični su udarači i uistinu će biti teško igrati protiv njih – kazao je Federer

Za kladionice je Roger Federer uvjerljivi favorit ovogodišnjeg Wimbledona. Oklade na njega množe se koeficijentom 1,36. Na drugom je mjestu Marin Čilić s tečajem pet, na trećem Tomáš Berdych s 13, a najmanji izgledi daju se Marinovu suparniku u polufinalu Samu Querreyu – 21.

No, sam Federer ne misli tako. Možda je to “pila naopako”, no sedmerostruki osvajač Wimbledona negira da je u prednosti pred rivalima:

Čilić i Federer znaju kako

– Favorit? Ma, nema tu više favorita. Marin, Tomáš i Sam, svi su viši i jači od mene. Fantastično serviraju, odlični su udarači i uistinu će biti teško igrati protiv njih – kazao je Federer koji ove godine još nije izgubio niti jedan set u All England Clubu.

S druge strane, Lleyton Hewitt, osvajač Wimbledona iz 2002. i bivši broj jedan, uz Federera, i Čilića vidi kao potencijalnog slavodobitnika:

– Čilić igra fantastično. On i Federer jedini su od četvorice polufinalista osvajali Grand Slam naslove i znaju kako doći do njih i što trebaju učiniti. Možda će Marin biti malo nervozan u polufinalu jer ovo je ipak Wimbledon, ali on ima igru za travu. Mislim da Čilić može osvojiti Wimbledon – istaknuo je 36-godišnji Australac koji je prošle godine u Wimbledonu završio karijeru.

Naš legendarni tenisač, i potom izbornik koji je s tri reprezentacije pet puta osvajao Davisov kup, Nikola Pilić, također tvrdi da Marin ima veliku priliku koja se ne ukazuje često:

– I polufinale je veliki uspjeh, ali Marinu se zbilja otvorilo. Nema ozlijeđenih Đokovića i Murraya, Nadal je već ispao... Čilić je pun samopouzdanja i može napraviti nešto veliko, zašto ne? Tko bi rekao da će na US Openu 2014. s devet setova u nizu doći do krune? A došao je. Ovo je Marinova prilika života! U posljednjih godinu dana napredovao je fizički, u njegovu stožeru dobro analiziraju suparnike i napredak je vidljiv.

Sam Querrey
1/13

Uz Marina, Nikola je s najvećom pozornošću pratio nastupe svojeg bivšeg učenika Novaka Đokovića.

– Imao je problema s ramenom i s laktom, a to vam je kao i u formuli jedan, ako jedan vijak ne štima, ne možete na utrku. Novak je shvatio da ne može voziti u šestoj brzini i odustao je. Mislim da ga očekuje velika pauza – kaže Pilić koji je i sam u igračkoj karijeri stigao do polufinala Wimbledona.

Bilo je to 1967. kada je izgubio od Australca Johna Newcombea u četiri seta.

– Svakako da se sjećam tog polufinala i uvijek pomalo žalim što nisam napravio korak više. Newcombea sam te godine dobio u Roland Garrosu, ali u Londonu sam ja od svih polufinalista jedini igrao bez pauze, prije Newcombea morao sam na megdan još dvojici Australaca: Royu Emersonu i Johnu Cooperu, s kojima sam se hrvao u četiri teška seta. Potrošio sam se, ostao bez svježine. Zato Marinu želim više sreće, mislim da meč s Mullerom neće na njemu ostaviti velikog traga!

I Čilić se tome nada. U njegovu je stožeru odlično raspoloženje, a sam Marin ističe:

Trava nije tako naporna

– Presretan sam zbog prolaska u polufinale. Nije bilo lako tri puta zaredom gubiti u četvrtfinalu, iskoristio sam te lekcije iz prijašnjih godina. Protiv Querreya sam igrao nekoliko puta, pa iako nisam niti jednom izgubio, očekujem težak meč. Ovdje u Wimbledonu igrali smo već dva puta (2009. i 2012. – op. a.) i oba puta je to bilo u pet setova. On je tenisač koji ima odličan servis, igra agresivno i prošle je godine ovdje odigrao izvrsno. Priprema je opet ista, nadam se da ću biti svjež i da će razina moje igre biti malo bolja nego u susretu s Mullerom.

Querreya i treba maksimalno uvažavati. Tenisač iz Kalifornije drugu je godinu zaredom izbacio prvog nositelja i branitelja naslova Wimbledona: lani Đokovića, ove godine Murraya. Bio je 17. tenisač svijeta (2011.), ali je potom doživio neobičnu nezgodu u Bangkoku kada je sjeo na stakleni stol koji je pukao rasjekavši Samu ruku. Potom je malo bio u depresiji kad ga je ostavila djevojka. Ali, inače je optimist:

– Mislim da se do kraja turnira svašta može dogoditi, ali jako sam sretan u ovom trenutku. Igrao sam tri meča u nizu u pet setova, ali to nije problem, trava nije tako naporna kao zemlja ili beton. Murray? On šepucka po terenu i kad je zdrav – nasmijao je Querrey novinare. 

Komentara 3

Avatar jest
jest
11:16 14.07.2017.

Ovo je ključni trenutak u kojemu Čilić ima veliku priliku preokrenuti karijeru u smjeru vrhunskih rezultata. Osvajanjem Wimbledona sasvim izvjesno poraslo bi mu samopouzdanje pa bi uz još više discipline i rada mogao steći još više sigurnosti i mentalne stabilnosit za daljnja osvajanja važnih turnira. No vidjet ćemo je li Čilić u mentalnom i u smislu igračkih kvaliteta dovoljno čvrst da bi osvojio Wimbledon. Vjerojatno nije popularno biti realan ali ja ću to ipak biti, mislim da su šanse Čilića u najboljem slučaju oko 15%.

PE
peugeot
12:03 14.07.2017.

Danasnje tenisko polufinale Cilic-Querrey na travi Wimbledon-a gdje ce se susresti dva velika servera identicne visine (1m98) sto ce reci da ce sijevati 'teniski projektili' s obje strane ce biti odluceno ko ce se od njih dvojice bolje snaci i biti stalozeniji, mirniji, u onim 'krucijalnim' trenucima u mecu kada se mec 'lomi' i jezicak na vagi prelazi na jednu ili na drugu stranu. Mislim da je najzad doslo vrijeme da Cilic, taj najzgodniji i od njegovih roditelja fantasticno vaspitani teniser (veliko bravo za majku mu Koviljku!) s ponosnog i prkosnog balkanskog poluostrva obraduje svoje brojne navijace kojih ima u cijeloj "jugosferi", a ne samo u BiH i u Hrvatskoj. Hajdemo u pobjedu 'Cili', stalozeno, mirno i uporno do zadnjeg pobjednickog poena !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije