Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi

Marin Čilić nije obranio Queen’s, slijedi mu novi pad

21.06.2019.
u 09:07

Marin jednostavno nije onaj pravi, poražen je s 4:6, 4:6, nakon sat i 24 minute igre

Kad se već činilo da će Marin Čilić prelaskom na travu napokon vratiti pravu formu – u prvom kolu Queen’sa bez većih je problema pobijedio Čileanca Cristiana Garina - već je drugo kolo donijelo novi razočaravajući poraz.

Argentinac Diego Schwartzman nije od jučer, trenutačno je 23. na ATP listi, a bio je i 11., ali ipak je malo igrao na travi, ovo mu je bio tek 12. meč (uključujući i juniorski staž), u tri godine postigao je samo jednu pobjedu na toj podlozi... No, Marin jednostavno nije onaj pravi, poražen je s 4:6, 4:6, nakon sat i 24 minute igre.

1/5

Međugorac je u četvrtak izgubio dvoboj na terenu na kojemu je u karijeri čak četiri puta igrao u finalu - bio je pobjednik 2012. i 2018. godine te gubio u finalima 2013. i 2017. - i to od igrača koji je do ovoga turnira u karijeri ostvario samo jednu pobjedu u sedam susreta na travi.

Možemo sad govoriti da je Argentinac odigrao odlično, da se dobro kretao i sve stizao, ali prava je istina da mu je Marin dopustio da se razmaše, da je bio prilično nesiguran. Niti nastup u konkurenciji parova nije donio više optimizma: on i Ivan Dodig poraženi su u prvom kolu od Francuza Chardyja i Martina sa 5:7, 4:6.

Čilić je posljednji od svojih 18 ATP naslova osvojio upravo u ovo doba prošle godine u Queen’su, a omjer pobjeda i poraza u 2019. godini sada mu je 10-9. Schwartzman je izjednačio na 2-2 u susretima s Čilićem, a ovo je njima dvojici bio prvi meč na travi.

Marin je u Quenen’su branio 500 bodova, a obranio je samo 45 te mu slijedi novi pad na ATP listi. Prema stanju u ovom trenutku, Međugorac će se naći na 18. mjestu (-3, pretekao ga je i Raonić), dok se Borna Ćorić čvrsto drži 14. mjesta.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

Ključne riječi

Komentara 1

NI
NikoCro
10:21 21.06.2019.

Otkako se covjek ozenio nije sastavio dva seta, tako je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije