Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Čilić: Bol u ruci više ne osjećam. Ćorić: Gušt je kad znam da mogu parirati

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
27.05.2015.
u 08:40

Ćorić: Motivira me i to što vidim da i ostali dečki mojih godina napreduju na kultnom turniru.

Hrvati briljiraju na kultnom teniskom turniru u Parizu! Marin Čilić je Robina Haasea "poslao u Haag", rodni grad tog Nizozemca. Razlog? Zbog kriminalne igre! Haase nije bio ni blizu senzacije, čak nije napravio ni break, pa je i u njihovu petom meču morao pognute glave kući. Deseti igrač svijeta slavio je sa 6:2, 6:4, 6:2. Bila je to šetnja za Marina.

Moćan sam fizički

– Fizički se osjećam moćno! Već mjesec i pol dana ne osjećam nikakvu bol u ruci, što me mučilo na početku sezone. Neki se nakon ozljede brzo "ufuraju", a meni treba nešto više, trebaju mi mečevi. Točnije, pobjede u mečevima. Jer, treba biti iskren, ozljeda me vratila korak unatrag. Imam dobar osjećaj za dalje – kazao je Čilić kojem je to prvi Grand Slam nakon slavlja na US Openu.

Ne znamo znate li, ali Roland Garros nosi ime po prvom pilotu koji je 1913. godine preletio Mediteran te prvom koji je na zrakoplov ugradio pušku pa njom obarao njemačke avione u Prvom svjetskom ratu... Bio je taj Roland i strastven tenisač, pa su mu Francuzi odali čast.

A za čast, ali Hrvata, se bori petero naših tenisača koji su uspjeli do drugog kola na Roland Garrosu! Za rekord su zaslužni Marin Čilić, debitanti Borna Ćorić i Ana Konjuh te Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni. Sve ih ide! Bornu Ćorića (18 godina, 46 ATP) u Parizu najavljuju kao tinejdžersku senzaciju, uz Thanasija Kokkinakisa (19, 84 ATP) i Francesa Tiafoea (17, 287 ATP).

– Motiviran sam! Štoviše, još je veći gušt igrati kad znam da i drugi dečki mojih godina itekako mogu parirati najboljima – kazao je Borna.

Čeka ga iskusni Tommy Robredo (33, 19 ATP), ali mladić sa Savice je u sjajnoj formi, u posljednjih pet mečeva ima četiri pobjede. Robredu je prednost što je Borna više igrao u posljednje vrijeme, ali je Hrvat mnogo mlađi te puca od snage.

Debitantica kao Borna, Ana Konjuh (17, 93 WTA) je i najmlađa u glavnom turniru, a u Pariz je došla kako bi ostvarila cilj – ući među TOP 50 uoči Wimbledona. Igra protiv Irine Camelie Begu (24, 30 WTA).

Lučić-Baroni na Halep

Donna Vekić (18, 165 WTA), koju trenira Iva Majoli, pobjednica turnira iz 1997. godine, igrat će protiv Beograđanke Bojane Jovanovski (23, 60 WTA). A Mirjana Lučić-Baroni ima težak posao, čeka je Simona Halep (23, 3 WTA), koja tvrdi:

– Jača sam nego ikad, i to mentalno, ali i na terenu. Serviram bolje nego ikad...

Sve lijepi izazovi za Hrvate.

– Fenomenalno je što i dalje imamo pet predstavnika na turniru. Uz ostale, posebno me veseli povratak Marina Čilića – kaže najstariji igrač Toura, Zagrepčanin Krešo Ritz (41), te dodaje:

– Ozlijede su sastavni dio tenisa, pogledajte Luku Modrića kako se muči u Madridu. Ne možemo od Čilića nakon US Opena očekivati čudo za čudom, dajmo mu vremena...

>>Mario Ančić: Knjiga mi je bila spas nakon prekida karijere

>>Federer bijesan zbog incidenta: 'Ovo nije nimalo smiješno!'

Komentara 1

PG
poducavam-glupe
09:29 27.05.2015.

Vrijeme je da Borna i Marin opet skoče na listi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije