Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ČILIĆ:

Chardy igra fenomenalno, ali ja vjerujem u sebe

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
06.09.2015.
u 11:30

Posljednji put Čilić je na US Openu izgubio 2012. godine od Murraya i to u četiri seta

Marin Čilić se lomio i slomio reket, dizao se i padao, ali je nakon velike borbe, pet setova i četiri sata i 11 minuta igre, uspio svladati Kazahstanca Mihaila Kukuškina, 56. tenisača svijeta sa 6:7 (5), 7:6 (1), 6:3, 6:7 (3), 6:1 i plasirati se u osminu finala US Opena. Igra, istina, nije bila najdojmljivija, što priznaje i sam Marin:

- Bilo je najvažnije proći. Nimalo lagan meč, nisam igrao dobro, posebno na početku. No, prihvatio sam to i nastojao ostati mentalno u meču. Pokušao sam dvoboj učiniti fizički što težim jer sam znao da će moje mogućnosti biti veće ako meč bude dulje trajao. Osjećao sam da Kukuškin polako pada, a imao je i problema s nogom. Ipak, izgubio sam četvrti set, što nije dobro, ali događa se, morao sam ostati još malo na terenu i zadržati fokusiranost na igru sve do kraja - kazao je Čilić i dao objašnjenje nešto slabije igre:

Jedan od najtežih turnira

- Igrači kao Kukuškin mi ne odgovaraju. On igra slično kao i Simon, prilično ravno, s niskim udarcima iznad mreže. S takvim suparnicima uvijek imam teške mečeve. Na sreću, tjelesno sam se odlično osjećao i sve sam napore podnio bez problema. Iako uvjeti za igru nisu bili najbolji. Zbog toga sam malo promijenio tvrdoću svojih žica, na što se također trebalo naviknuti. To sve pokazuje da je US Open jedan od najtežih turnira. Svakakvi vremenski uvjeti su mogući - od vrućine i vlage do vjetra - tako da zbilja moramo biti spremni na sve - napomenuo je Marin.

Deseta pobjeda u nizu

Međugorcu je to bila 10. pobjeda u nizu na US Openu - lanjskih sedam i ovogodišnje tri. Godine 2013. nije igrao, a 2012. je bio u četvrtfinalu (kao i 2009.), tako da mu je učinak u posljednja tri nastupa 14 pobjeda i samo jedan poraz. Posljednji put je Čilić izgubio na US Openu od Murraya 2012., u četiri seta. I ukupna Marinova bilanca u New Yorku je vrlo dojmljiva - 23:5!

Da bi bila još bolja morao bi u današnjem dvoboju za četvrtfinale pobijediti 28-godišnjeg Francuza Jeremyja Chardyja, 27. igrača svijeta, koji je izbacio Ferrera sa 7:6 (6), 4:6, 6:3, 6:1. U međusobnim dvobojima omjer je 2:2, posljednji je dobio Čilić, lani u Wimbledonu.

- Chardy je veoma opasan igrač, može odigrati fenomenalno. Ipak, ja vjerujem u svoje mogućnosti. Uz dobru igru, bolju nego protiv Kukuškina, mislim da mogu proći - optimističan je Čilić.

Zanima li vas kako je Marin proveo jučerašnji dan? Prvo se naspavao do mile volje, potom lagani trening u popodnevnim satima, večerao sa svojim timom... Kaže da će biti potpuno spreman za današnji meč.

Čilić je ostao i naš posljednji predstavnik u seniorskom dijelu US Opena. Od turnira se oprostio i Mate Pavić u konkurenciji parova, on i Novozelanđanin Venus poraženi su u drugom kolu od Francuza Mahuta i Herberta, finalista Australian Opena, sa 3:6, 7:6 (9), 6:7 (7).

>> Čilić desetom pobjedom zaredom pokazao da nije slučajno 'osvojio Ameriku'!

Komentara 2

DO
doktor1
12:39 06.09.2015.

Kao prvo meč si trebao završiti u 4. setu jel si imao break prednosti i u svakom servis-gemu protivniku nekoliko break prigoda. To nema veze s tim što K igra nisko i kratko. No kad već to spominješ naravno da će ti biti teško vraćati kratke lopte kad stojiš 2m iza osnovne crte i sve hoćeš završit winnerom umjesto da si metar u terenu i vozaš ga lijevo-desno. No i to ti je problem jer ti je volej slab. Nadalje nikad nisam vidio toliko retern winnera kao od K kojem si servirao kratko i po sredini??!! Sve u svemu još (uvijek) tvoja igra ima puno dječjih bolesti a to ti najbolji odmah kažnjavaju. Nije mi jasno kako si fizički "dobar" a ne istrčavaš lopte dalje od ruba terena??? Moraš se malo više gledati i analizirati vlastitu igru i s ne previše pameti nešto bi trebao shvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije