Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODIG I MELO U POLUFINALU

Marin Čilić: Jednostavno nisam imao ideje kako završiti poen

Čilić - Haase
Reuters/PIXSELL
01.06.2015.
u 23:46

- Osjećao sam se fizički svjež, no totalno sam zakazao u završnicama poena. Bilo je barem 20-ak poena koje sam samo trebao završiti, ali sam sve prosipao u zadnjem udarcu. Jednostavno, nisam imao koncepciju kako završiti poen – izjavio je Čilić.

Marin Čilić ni u trećem pokušaju nije uspio izboriti mjesto u četvrtfinalu Roland Garrosa. U osmini finala bolji od njega bio je Španjolac David Ferrer. Za svega sat i 50 minuta igre slavio je sa 6:2, 6:2, 6:4. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i četvrta uzastopna pobjeda Ferrera.

Treći polufinale u nizu

Čilić je slavio samo u prvom dvoboju, 2009. na Australian Openu. Marin je jučerašnjim porazom prekinuo niz od deset uzastopnih pobjeda na Grand Slamovima (sedam na US Openu i tri u Parizu), ali i niz od 19 osvojenih setova na Grand Slamu. Koliko je Čilić bio neuvjerljiv protiv Ferrera, najbolje pokazuje podatak da je u manje od dva sata igre imao čak 45 neprisiljenih pogrešaka. (Ferrer 12).

- Osjećao sam se fizički svjež, no totalno sam zakazao u završnicama poena. Bilo je barem 20-ak poena koje sam samo trebao završiti, ali sam sve prosipao u zadnjem udarcu. Jednostavno, nisam imao koncepciju kako završiti poen – izjavio je Čilić i dodao:

- No, odigrao sam u Parizu tri odlična meča, malo vratio izgubljeno samopouzdanje što mi daje nadu da ću na travnatoj podlozi biti na najvišoj mogućoj razini.

Čilić je izgubio, no razveselio nas je drugi Međugorac. Ivan Dodig u paru s Marcelom Melom ušao je u polufinale parova. Hrvatsko-brazilski par bio je uspješniji od Austrijanca Peye i Brazilca Soaresa sa 6:3, 7:6 (8). Ovom pobjedom Dodig i Melo su treći put zaredom stigli do polufinala na Grand Slamu, nakon US Opena prošle godine i Australian Openu početkom ove godine. Najveći uspjeh dosad im je finale Wimbledona 2013.

Na Roland Garrosu danas se dogodilo jedno veliko iznenađenje. Braniteljica naslova i druga nositeljica Marija Šarapova ispala je u osmini finala od Čehinje Safarove sa 6:7 (3), 4:6.

Serena zamalo ispala

Ostali rezultati, muški: Federer (2) – Monfils (8) 6:3, 4:6, 6:4, 6:1, Murray (3) – Chardy 6:4, 3:6, 6:3, 6:3, Đoković (1) – Gasquet (20) 6:1, 6:2, 6:3, Nadal (6) - Sock 6:3, 6:1, 5:7, 6:2

Žene: Ivanović (7) – Makarova (9) 7:5, 3:6, 6:1, S. Williams(1) – Stephens 1:6, 7:5, 6:3...

>> Slijedi teniska poslastica: Đoković na Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa!

Komentara 1

DO
doktor1
21:08 02.06.2015.

Meni je ovo jednostavno neshvatljivo ako je istina, nemati ideju kao završiti poen? Problem je Marine što ti želiš winnerom rješavati kad ti pukne a to u velikoj većini slučajeva završava pogreškom. U biti ovo što kažeš znači da nisi proučio igru protivnika i da psihički nisi na mjestu. Osim toga ak si već vidio da ne ide winnerom što nisi probao nešto drugo??? Uopće nije neuspjeh poraz u 4 kolu, ali ovakva izjava je jednostavno žalosna. put se potvrđuje ono što sam davno vidio, Marin jednostavno ne shvaća tenis dovoljno profesionalno, ne može ti brat koji organizira karte ili članovi obitelji pomoći o taktici i sl. Za to je potreban tim kojeg ti nemaš i zato se ne možeš dječjih bolesti kojih imaš kako u igri tako i pored. Još jedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije