Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA ZA 2015.

Marin Čilić ima sposobnost otpuhati protivnika s terena, može ući u Top 5

Marin Čilić
Reuters/PIXSELL
26.12.2014.
u 17:00

- Mora graditi na ovom momentumu svoju igru i u tome će mu svakako pomoći Ivanišević, ali želja za boljom igrom ipak ovisi o njemu samomu - piše tennis.com

Marin Čilić iza sebe ima sjajnu godinu, na kojoj bi trebao graditi i ovu nadolazeću, samo ako poradi na nekim detaljima u svojoj igri i psihi. Analizu Čilićeve igre i prognozu za ono što slijedi u narednih 12 mjeseci napravio je ugledni tennis.com.

Iako je u drugoj polovici 2013. godine suspendiran zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava, uspio je nakon četiri mjeseca dokazati nevinost i vratiti se tenisu. Mnogi su ga u tim trenucima otpisali za neke veće stvari, ali trenutno deveti tenisač svijeta iskoristio je odsustvo za učvršćivanje suradnje s Goranom Ivaniševićem, što se pokazalo ključnim.

- Pomogao mu je poboljšati ionako solidan prvi servis, "natjerao" ga je igrati agresivnije i sve se brzo vratilo jer Marin je u veljači osvojio Zagreb i Delray Beach, a igrao je i finale Rotterdama - piše tennis.com.

Ipak, ono pravo stiglo je na US Openu, iako je i na Wimbledonu bio odličan i držao Novaka Đokovića na konopima u četvrtfinalu, ali izgubio je vodstvo od 2:1 u setovima prvenstveno zahvaljujući sjajnoj mentalnoj snazi prvog tenisača svijeta.

- Pobijedio je u tri finalne runde Berdycha, Federera i Nishikorija, što je odlično samo po sebi jer sa svim tim tenisačima imao je negativan skor - navode na tennis.com.

Uistinu, protiv Nishikorija je imao 2:5 skor, protiv Berdycha 3:5, a protiv Federera 0:5. Malo je na Mastersu u Londonu sve pokvario jer je uvjerljivo poražen od Berdycha (3:6, 1:6), ali nije bio zaliječen pa to ne treba potpuno uzimati za ozbiljno. Stoga, na onom pozitivnom treba graditi igru za 2015.

- Čilić poput Del Potra ima sposobnost "otpuhati" protivnike s terena i bez obzira što je usporio pred kraj godine, ukoliko krene sa samopouzdanjem stečenim na US Openu, ući će u Top 5. Ukoliko pak ponovno ostane bez agresivnosti i sirove želje za pobjedom, mogao bi se lako vratiti starim navikama i ispasti iz Top 10 - naveo je tennis.com najbolji i najgori scenarij Čilićeve 2015. godine i potom podvukao crtu:

- Mora graditi na ovom momentumu svoju igru i u tome će mu svakako pomoći Ivanišević, ali želja za boljom igrom ipak ovisi o njemu samomu.

>> Čilić: Radije bih još jedan Grand Slam nego u Top 5

>> Marin Čilić nas je sve ostavio u čudu, a Borna Ćorić vratio nadu u tenis

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije