Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo Zverev ispred Borne

Marin Čilić: Idući su tjedni važni za samopouzdanje

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
09.08.2018.
u 14:57

Istina kad usporedimo (današnjeg) Ćorića i Čilića u njegovoj dobi (21 godina i 9 mjeseci), naš najbolji tenisač je bolje stajao

Kamen, krš i maslina. Vino, ganga, Neretva... Sve to ima zemlja ta, moja Hercegovina, orilo se duboko iza ponoći (po kanadskom, a rano ujutro po našem vremenu) na tribinama središnjeg teniskog stadiona u Torontu.

Tridesetak naših iseljenika u hrvatskim sportskim dresovima na taj je način proslavljalo ulazak Marina Čilića u osminu finala turnira iz kategorije Masters 1000. Kako je s druge strane bio Borna Ćorić, hrvatski su navijači zapravo pozdravljali svaki dobar potez bilo kojega od te dvojice.

Marin Čilić
1/14

Ne znamo bi li, da je Ćorić (Zagrepčanin podrijetlom iz Zadra) pobijedio, navijači zapjevali istu Bulićevu pjesmu, ali nakon nje zapjevali su i Thompsonovu “Lijepa li si” pa ne bi bilo problema...

Najveći naslovi – na betonu

Uglavnom, Čilić je i sedmi put pobijedio svog osam godina mlađeg (Čilić 29, Ćorić 21) kolegu iz reprezentacije, ali Borna je i ovaj put (kao i u još tri prethodna susreta), osvojio set. I bio je prilično ravnopravan suparnik, ali u ključnim trenucima presudilo je Marinovo iskustvo. Pa je Međugorac iskoristio sve tri prilike za obrat, a Zagrepčanin samo jednu od osam. Čilić je bio i nešto uspješniji u asovima (12:8), pa i u broju vinera (24:20) za konačnu pobjedu sa 6:3, 3:6, 6:1.

Čilić je tako napokon pokazao da i u Kanadi zna izaći na kraj s Hrvatima. Lani ga nije bilo, 2016. poražen je od Karlovića, a godinu dana prije od Tomića. I inače se Marin ne može pohvaliti nekim boljim rezultatom s Mastersa 1000 u Kanadi: ovo mu je četvrta osmina finala, a u četvrtfinalu je bio samo jednom, na početku karijere (2008.), kada ga je bez polufinala ostavio Simon. No Čilić je prije toga pobijedio Roddicka, tada šestog na listi...

Marin Čilić
1/6

Vratimo se u sadašnjost, Međugorac je pobjedom u Torontu nad 20. tenisačem svijeta barem dijelom zaliječio ranu od ranog ispadanja u Wimbledonu (Pella, drugo kolo) i uspješno započeo betonsku sezonu od koje puno očekuje. Na tvrdoj podlozi Marin je osvojio 14 od 18 turnira, a na betonu su ostvarena i dva njegova najveća naslova: onaj iz Grand Slam razreda, na US Openu (2014.), i iz kategorije Masters 1000, u Cincinnatiju (2016.).

Samo Zverev ispred Borne

– Ovih nekoliko tjedana vrlo je važno za moju igru i samopouzdanje. Sigurno ću odigrati najbolje što mogu kako bih uhvatio pravi ritam i bio uspješniji nego lani – poručuje Čilić koji bi se u slučaju dobrog rezultata u Kanadi mogao vratiti na četvrto mjesto ATP liste (ovaj tjedan je sedmi).

Što se Borne tiče, razloga za veliku brigu nema. Uživa u svom najboljem plasmanu (20. mjesto), do US Opena brani samo 145 bodova i – s obzirom na igru koju pruža ove godine – trebao bi napredovati i u poretku najboljih tenisača svijeta. U konkurenciji 22-godišnjaka već je drugi, ispred njega je samo Alexander Zverev.

Istina kad usporedimo (današnjeg) Ćorića i Čilića u njegovoj dobi (21 godina i 9 mjeseci), naš najbolji tenisač je bolje stajao. Bio je 12. na ATP listi (iako je prije toga bio i deveti) i imao pet osvojenih turnira (dva puta kombinacija Chennai – Zagreb i New Haven prije toga). Borna je 20. na listi i ima dva osvojena turnira. No svatko ima svoj put, lijepo ih je obojicu gledati u top 20! 

 

Komentara 1

PA
pavel1001
20:59 09.08.2018.

i za novčanik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije