Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HAJDUKA

Marin Brbić: HNS nas i dalje ignorira, a ni izbornik Čačić još nam se nije uopće javio

Brbić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
27.10.2015.
u 11:24

Brbić je dobio povjerenje NO-a i iduće tri godine bit će predsjednik uprave Hajduka

Među deset kandidata, od kojih su četiri ušla u posljednji krug, Marin Brbić dobio je povjerenje Nadzornog odbora i iduće tri godine bit će predsjednik uprave Hajduka.

– Zadovoljan sam jer nisam završio posao. Sretan sam kad je Hajduk prvi. Želim u stabilizirati klub, da svake godine bude u borbi za prvo mjesto – kaže Brbić.

Hajduk je loše ušao u sezonu, a sada je prvi.

– Smatrao sam tada da ne treba dramatizirati kao što sada ne treba podleći euforiji – rekao je Brbić.

Njegov osnovni plan je postaviti klub na zdrave noge, dovesti ga do situacije da može izdržati godinu poslovanja bez prodaje igrača.

– Hajduk mora tijekom godine izgenerirati dovoljno prihoda, bez prodaje igrača, da može pokriti sve rashode kluba. Još uvijek moramo prodavati da bismo preživjeli, ali sve manje. Ljetos smo odbili ponudu za mladog igrača. U zimskom prijelaznom roku morat ćemo jednog igrača prodati kako bismo normalno funkcionirali, ali naš je osnovni cilj ostaviti momčad na okupu. Prve godina mog mandata razlika između prihoda i rashoda bila je 40 milijuna kuna, a sad je 10-11 milijuna. Malo je "nabrijano", ali vjerujem da bismo 2017. mogli doći na nulu, to nam je cilj – kazao je Brbić.

Detalje trogodišnjeg plana nije želio iznositi.

– Donijeli smo program od deset strateških ciljeva, koji su podijeljeni u četiri poglavlja. To su sportske aktivnosti kluba, imamo ciljeve u poslovanju, društvenim te u institucionalnim odnosima – rekao je Brbić.

Brbićev cilj je i osnažiti Hajdukove pozicije u nogometnim strukturama.

– Hajduk priprema svog kandidata za predsjednika županijskog saveza. Ne želimo uzeti vlast samo zbog vlasti, želimo s drugim klubovima napraviti plan za boljitak nogometa u županiji – kaže Brbić.

Taj dio ići će puno lakše nego onaj s HNS-om.

– Nemamo nikakve komunikacije s HNS-om. Bilo bi pošteno da su nam se, nakon sastanka u svibnju, javili pismeno da nema ništa od dogovora. Ovo je potpuno ignoriranje – jasan je Hajdukov predsjednik.

Osvrnuo se i na statuse Hajdukovih igrača u mlađim selekcijama.

– U reprezentaciji do 17 godina tri su igrača Hajduka, a nijedan ne može dobiti ni minutu. Pa Vlašić je glavni igrač Hajduka, a on ne može igrati 20 minuta u mladoj reprezentaciji. Trebao bi Vlašić biti u A reprezentaciji – rekao je Brbić.

Ništa nije bolje ni u odnosima s novim izbornikom Antom Čačićem.

– Izbornik nam se uopće nije javio. Mijo Caktaš je izbrisan s popisa, ostao je Lovre Kalinić kojeg ne mogu izbaciti jer ima te rekorde. Svima koji prate naš nogomet jasno je kako stvari stoje – kaže Brbić.

Hajdukov aktualni trenutak je odličan, bijeli su na prvom mjestu, u nedjelju u Poljud stiže Rijeka.

– Očekujem pun stadion. Ovo je prirodni položaj tablice, zamrznut ćemo je na desetak mjeseci. Šalim se, idemo od utakmice do utakmice – zaključio je Brbić.

>> Hajduk nakon dvije godine na čelu ljestvice: Bijeli savladali lokose

Komentara 27

Avatar mihavg
mihavg
11:34 27.10.2015.

Naporna je ova kuknjava iz Hajduka.. stalno se žale i prizivaju boljitak za sve (čitaj Hajduka) . Nikako da shvate da je nogomet odavno na tržištu, što znači ko ima boljeg menađera i laktaša (čitaj Mamića) taj je bolji i i ima više love. Nek uče od Dinama.

DU
Deleted user
11:35 27.10.2015.

Došao je i taj dan !!!!!!! HNS više nije močvara ! Šuker više nije lopov,a Mamić kriminalac i narkoman ! HNL više nije tramvaj liga,a Lokomotiva je jedan simpatičan klub duge tradicije !Na našu sreću suci su nam među najboljim u Europi,a reprezentacija je naš ponos i dika ! Ne,nije 1 april !!! Tako će biti sve dok Dinamo bude treći na tablici ! Znači,tjedan dana! A onda se sve vraćana staro! Ukida se i bojkot reprezentacije jer je sada napokon sve pošteno i prirodno kako kaže Brbljic na kraju balade !

ZO
zoom
12:18 27.10.2015.

brbiću ignoriramo vas svi osim vaših navijača! popeli ste nam se svima na onu stvar svakodnevnim kukanjem, plakanjem, vrijeđanjem...a čujemo i za prijetnje smrću sucima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije