Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN - DINAMO 1:3

Marijo Tot: Čelnicima sam iznio planove, želim ostati trener za LP!

Marijo Tot
Antonio Bronić/PIXSELL
25.05.2011.
u 22:00

Nogometaši Dinama uzeli su duplu krunu! Očekivano, u Varaždinu su u uzvratu finala Kupa obranili 5:1 s Maksimira, pobijedili su 3:1 i osvojili drugi naslov ove sezone.

Dinamo je u Varaždinu lako došao do pobjede i u uzvratnoj utakmici finala Kupa. Iako su Varaždinci poveli 1:0, u nastavku je Dinamo preokrenuo na 3:1 te s ukupnih 8:2 osvojio dvostruku krunu. S peharom na ramenima iz svlačionice se pojavio vratar Ivan Kelava. 
– To je zato jer želim dokazati da sam najjači hrvatski golman – našalio se, no odmah i uozbiljio:

– Doduše, trebao sam ipak puno bolje reagirati kod prvog gola. Nisam se najbolje postavio. Na sreću, u nastavku smo nadoknadili zaostatak.

Ne smijemo prodavati

Je li se trener Tot oprostio od momčadi u svlačionici? – Naravno da nije. Nema se razloga opraštati. Odlično je vodio momčad u ovih nekoliko utakmica – zaključio je Kelava.

I prije nego što su podigli Rabuzinovo Sunce, Dinamovci su mislima već bili u sljedećoj sezoni.

– Moramo pokušati apsolutno sve da dohvatimo Ligu prvaka. Stoga ne smije biti osipanja igračkog kadra – jasan je bio predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Iako je u svlačionici trener Marijo Tot čestitao i izljubio se sa svim igračima, to nije izgledalo kao opraštanje od momčadi.

– Iznio sam čelnim ljudima kluba svoje ambicije. Budu li se one poklopile s ambicijama kluba, bit ću trener prve momčadi. Ne bude li tako, ostajem djelatnik kluba – poručio je Tot. U klubu će se morati jako potruditi da zadrže i neke svoje najveće zvijezde. Među prvima koji bi mogli otići kapetan je Milan Badelj.

Nema odmora...

– Nema ničeg novog. Pa vidite da sam još ovdje! Lijepo mi je svako malo podizati pehare – rekao je Badelj.

Iako je klupska sezona okončana, za većinu Dinamovih igrača neće biti odmora.

– Slijedi okupljanje reprezentacija, a tek potom odmor. No, neće dugo trajati. Zbog obveza u kvalifikacijama za Ligu prvaka rano se okupljamo – rekao je Fatos Beqiraj. – Ovo je moja najbolja sezona do sada. Debitirao sam u reprezentaciji, došao u Dinamo i odmah osvojio dvostruku krunu.

Dinamov gazda Zdravko Mamić kazao je sljedeće na temu trenera:

Mamić: Ostala su još tri kandidata, o novom treneru odlučuje IO

– U posljednja 24 sata mnogo smo već napravili, doveli Jerka Leku i produljili s Cufreom, a nije tajna da želimo Joea Šimunića, jednako koliko i on želi u Dinamo. Budite sigurni da će biti još nekoliko iznenađenja.

Prije toga treba riješiti pitanje trenera.

– Ostala su tri kandidata: Tot, Jurčić i Ivanković. O novom treneru odlučuje Izvršni odbor – zaključio je izvršni predsjednik.

Komentara 39

ST
Stojko
22:06 25.05.2011.

Ajmo kladionicu koliko će dugo Mamić trpjeti Jurčića? Ja mu dajem maksimalno 6 mjeseci.

HM
hm12345
22:10 25.05.2011.

Ovo je došlo kao nagrada što je \"uspješno\" položio prijemni s Lokomotivom?

MA
matico
22:05 25.05.2011.

neces dugo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije