Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVILI POGREŠKU

Marijo Možnik nakon europskog zlata: Žao mi je što HRT nije prenosio finala

Marijo Možnik
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
20.04.2015.
u 08:15

– Žao mi je što HRT nije prenosio finala, a imali smo četiri vježbača. Kada su istu pogrešku napravili 2012. godine, rekli su da se to više neće ponoviti. Eto, ponovilo se. Pa ne osvaja se zlato u gimnastici svaki dan – istaknuo je Možnik.

Hrvatska se ipak vraća s medaljom s Europskog prvenstva koje je jučer završilo u francuskom Montpellieru. I to ne s bilo kakvom, već sa zlatnom. Marijo Možnik najbolji je europski vježbač na preči. U kvalifikacijama je jedva prošao, "ugurao" se u finale kao posljednji osmi. A onda eksplozija u finalu. S ocjenom 14,833 osvojio je prvo mjesto ispred Britanca Sama Oldhama (14.766) i Grka Vlasiosa Marasa (14.666).

Prvo hrvatsko zlato

Ovo je druga europska medalja za Možnika. Prvu je osvojio prije tri godine i to, zanimljivo, također u Montpellieru. Tada je bio srebrni. U međuvremenu je osvojio i broncu na Svjetskom prvenstvu u Nanningu prošle godine. Možnikova medalja je prva zlatna za hrvatsku gimnastiku, ukupno treća na europskim prvenstvima. Pored njegove dvije, broncu je u vježbi na konju s hvataljkama osvojio Robert Seligman, sad već daleke 2008. godine u Lausanni.

Gimnastikom se počeo baviti sa šest godina u istom klubu gdje je i danas – Sokolu. U mlađim dobnim kategorijama trener mu je bio Željko Jambrović, a vježbao je na svih šest sprava (višeboj). Ulaskom u kategoriju seniora 2004. godine prešao je kod trenera Tigrana Goričkog i specijalizirao se za disciplinu preča.

– Bez obzira na to što sam osvojio zlato, suci su me zakinuli za još bolju ocjenu. Prvi sam krenuo u finale pa sam im poslužio za usklađivanje kriterija. Uoči finala rekao sam sebi – idem na sve ili ništa. Ili ću pasti iz svog elementa "Možnik" ili ću odvježbati najbolje do sada. Ispalo je da je ovo bila moja najbolja izvedba na preči, bila je to moja vježba života. Čak sam ovog puta i saskok "ukopao" – pričao je presretni Možnik.

Uoči Europskog prvenstva imao je težak pad na Svjetskom kupu u Dohi pa nije ušao ni u finale Svjetskog kupa u Ljubljani.

– Malo sam se tražio i u tom traženju dolazilo je do pogrešaka. Znao sam da u finalu ne smije biti kiksa jer preča je sprava koja ne oprašta pogreške – rekao je Možnik.

Sad u lov na Rio

Montpellier mu je sretan grad jer je tu osvojio dvije medalje. No, europsko zlato ne garantira mu nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

– Da bih otišao na Igre, moram osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu u rujnu ove godine. Budem li ovako odvježbao, nema straha – istaknuo je hrvatski vježbač.

Za razliku od svjetskih kupova na Europskom prvenstvu vježba se na spravama sasvim drugog proizvođača.

– Istina, morao sam se što brže prilagoditi. I uspio sam. Te iste sprave bit će i na SP-u u Glasgowu – kaže Možnik.

Jedna stvar posebno mu je zasmetala.

– Žao mi je što HRT nije prenosio finala, a imali smo četiri vježbača. Kada su istu pogrešku napravili 2012. godine, rekli su da se to više neće ponoviti. Eto, ponovilo se. Pa ne osvaja se zlato u gimnastici svaki dan – istaknuo je Možnik.

Na turnirima Svjetskog kupa osvojio je 18 medalja (pet zlatnih, četiri srebrne i devet brončanih), a 2010., 2013. i 2014. godinu završio je kao ukupni pobjednik Svjetskog kupa na preči. Od 2011. godine nastupio je u tri finala EP-a zaredom.

– Do ljeta imam još nekoliko nastupa na svjetskim kupovima, a onda Glasgow – zaključio je Možnik.

>> Možnik postao prvi Hrvat sa europskim zlatom u gimnastici

Ključne riječi

Komentara 3

MA
Majur
09:52 20.04.2015.

Dečko tebi svaka čast, a HRT- u.... bljak fuj šta više reći!!

Avatar dosadni
dosadni
09:54 20.04.2015.

pa kaj HRT uopće prenosi ?

DA
Djeca_Arbata
10:32 20.04.2015.

Mario da si član SDP-a sigurno bi prenosili natjecanje. Još bi ti posvetili nekoliko emisija u udarnom terminu. A i stavili bi te na listu partije za slijedeće izbore. Jedino ti preostaje da se učlaniš među crvene i onda tv kamere stižu na svako tvoje natjecanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije