Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Vrajić:

Zaprijetila sam muškarcima da im danas skidam 'skalpove'

Marija Vrajić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
11.10.2015.
u 07:00

Marija Vrajić pokušat će danas istrčati normu za OI. Zagreb maraton počinje u 10 sati. Trčat će građani (pet kilometara) i maratonci na 21 i 42 km.

Današnji Zagreb maraton bit će poseban za Osječanku Mariju Vrajić. Ona će pokušati istrčati normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Njezin najbolji rezultat je 2:44,57, a norma je 2:42,00.

Počela sam s veslanjem

– U sedmom i osmom razredu osnovne škole ozbiljno sam trenirala veslanje. Uvijek sam bila više tip dječaka nego djevojčice. Zašto veslanje? Zato što je to bio jedna od jačih sportova u gradu na Dravi. No, počeo je rat pa smo se mama i ja preselile u Zagreb. Teško mi je pao taj odlazak. Pokušala sam nastaviti s treninzima u zagrebačkom klubu Mladost, ali nitko mi nije mogao nadomjestiti moju prvu trenericu. Kada sam krenula u srednju školu, prestala sam trenirati veslanje. No, nakon godinu dana nedostajao mi je bavljenje sportom.

Odlučila sam se za trčanje.

Došla sam tako u klub Dinamo Zrinjevac i prvi čovjek na kojeg sam naišla bio je Mladen Kršek, trener za duge pruge. Eto, tako sam počela – rekla je Marija koja je počela trenirati atletiku sa 17 godina. Eto, punih 22 godine trči. I to ne samo polumaratone i maratone već trči utrke i na 100 kilometara.

– Trčim sve vrste utrka. Kros, cesta, planina. Trčim svaki vikend. I nisam umorna. I još uvijek mogu bolje i brže – rekla je Marija koja u nogama ima dvadesetak utrka na 100 kilometara.

Prvi maraton trčala za 3:21

Zagrebačku stazu jako dobro poznaje.

– Staza je dosta brza, ali će i konkurencija biti jaka. Primijetila sam u posljednje vrijeme da me se muški trkači plaše. Čujem priče da će mnogi trčati iza mene. Meni je cilj da pobijedim što više muškaraca koji trče oko 2:40 sati. Već sam nekima zaprijetila skidanjem "skalpova". Baš se moram danas dobro koncentrirati – rekla je Marija koja je prvi maraton istrčala za 3,21. Bilo je to 1998. godine, također u Zagrebu.

Jučer je održan dječja utrka. Mnogobrojni djedovi, bake i roditelji burnim su navijanjem pružili odličnu podršku svojim mališanima.

Pobjednici su, kao što je Milan Bandić obećao, dobiti na poklon tablete. A pobijedili su: Katarina Grabić, Ivan Petranović, Luna Ramić, Sven Franjković, Hana Ožanić, Noel Nerovčić, Nela Stipčević, Mateo Tomašić, Bruna Horvatek i Ante Kordej.

>>U sklopu Zagrebačkog maratona održana dječja utrka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije