Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PARIZA

Marija Šarapova najbolje plaćena igračica današnjice

Marija Šarapova (1)
Foto: AFP/Pixsell
09.06.2014.
u 14:00

Oko 100 milijuna dolara prihodi su lijepe Ruskinje

Slika s proglašenja pobjednica govorila je više od riječi. Marija Jurjevna Šarapova prigrlila je pobjednički trofej Roland Garrosa i nježno ga ljuljala u ritmu ruske himne. Osvojila je peti Grand Slam naslov u karijeri, drugi u Parizu. A to prije nekoliko godina, kaže, nikako nije očekivala.

Nadal jedini zemljaš

– Prije sedam-osam godina nikad ne bih pomislila da ću kao 27-godišnjakinja imati više naslova na Roland Garrosu nego na drugim Grand Slam turnirima. Da mi je to netko tada rekao, pomislila bih da je pijan – rekla je Šarapova aludirajući na činjenicu da joj je prije samo nekoliko godina zemljana podloga bila uvjerljivo najslabija.

A sada je postala najbolja zemljašica. Rekla joj je to i slavna Chris Evert, sedmerostruka pobjednica Roland Garrosa (koja, uzgred rečeno, sjajno izgleda), predajući joj trofej.

– Pa, ne mislim da je netko od nas tenisača ili tenisačica rođen za ovu ili onu podlogu. Dobro, možda je Nadal rođeni zemljaš, ali ja svakako to nisam – napomenula je Ruskinja, jedna od najzgodnijih, ali i najbogatijih sportašica. Što se ljepote tiče, Maša je gotovo manekenskog izgleda, njezinih 188 centimetara visine navodno teži samo 59 kilograma. Ali i ako ima koji kilogram više od toga, to je još uvijek vitka djevojka prekrasnih očiju (na koje je pao i bugarski tenisač Grigor Dimitrov, njezin sadašnji dečko). A što se bogatstva tiče, ona je po zaradama od turnira druga među današnjim tenisačicama (iza Serene Williams). No, kad se uzmu prihodi od sponzora, njezinih 30-ak milijuna USD, kažu znalci, treba u najmanju ruku utrostručiti. I zato nije čudno da mediji uzimaju zdravo za gotovo da je Šarapova najbolje plaćena sportašica današnjice.

A sve je to – izgled, tenisko umijeće i bogatstvo – kod nje dobro ukomponirano.

Svi je žele gledati

Uvijek će biti interesantna javnosti, što najbolje pokazuje podatak da je na tražilici Yahooa u razdoblju od 2005. do 2008. bila najtraženija sportska osoba na svijetu. Vjerojatno zbog njezinih atraktivnih fotografija u časopisu Sports Illustrated. Trijumf na Roland Garrosu jamačno će povratiti interes za tom plavokosom Ruskinjom, rođenom u Njaganju (u zapadnom Sibiru), koja od svoje sedme godine živi u Bradentonu na Floridi i jedan je od izdanaka čuvene teniske akademije Nicka Bollettierija.

Šarapova je sjajno iskoristila manje zdravstvene probleme koje imaju Serena Williams, Na Li i još neke tenisačice iz vrha WTA liste i u Parizu ponovno zasjela na teniski tron. S bodovima osvojenim u Francuskoj skočit će s osmog na peto mjesto 12-mjesečne liste, ali ako se uzmu samo ovogodišnji rezultati, ona je uvjerljivo prva. Nastavi li ovako, ona brojka o broju tjedana provedenih na prvom mjestu WTA liste (21, posljednji put 2012.) ubrzo bi se mogla znatno uvećati.

Finale ženskih parova: Hsieh/Peng (1, Tajv/Kin) – Errani/Vinci (2, Ita) 6:4, 6:1.

>> Šarapova osvojila Ronald Garros

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije