Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova prilika za zlato

Mariela Šteko izborila finale Prvenstva Europe: "Dosadašnja prvakinja me čak i ugrizla!"

01.05.2023.
u 13:30

Nakon što je lani osvojila naslov juniorske prvakinje Europe, 16-godišnja Mariela u srijedu će biti prilici osvojiti novo europsko zlato

Europska juniorska prvakinja Mariela Šteko plasirala se u finale Prvenstva Europe mlađih seniorki u Erevanu i borit će se novo europsko zlato! Mariela je u najtežem meču kojeg je dosad imala u karijeri morala pobijediti Rumunjku Nicole Sebe, aktualnu prvakinju Europe među mlađim seniorkama!

Morala je dati i više o maksimuma i izdržati nalete snažne, čvrste, niže Rumunjke koja je svom snagom jurišala od prve do posljednje minute. Mariela je bila prisiljena povlačiti se, u svom elegantnom plesu morala je uvijek ići korak unazad i spuštala je udarce po Sebe, ali nijedan nije pokolebao Rumunjku da zastane s napadima.

Naša prvakinja pobijedila je podijeljenom odlukom 4:1 nakon što je nakon dvije runde bodovno imala riješen meč. Viša i okretnija zaustavljala je napade agresivne Rumunjke koja je neumorno pritiskala Marielu i ulazila joj u klinč.

U trećoj rundi je neumorna Rumunjka još pojača ritam, probila se kroz Marielin gard i zadala seriju, a sudac je označio brojanje. Prvi put je naša boksačica izgledala uzdrmano no sačuvala je kontrolu nad borbom te se zasluženo plasirala u finalni meč za zlato!

Nikad još Mariela nije bila na takvim iskušenjima, Rumunjka joj nije dopustila ni sekundu predaha, ali je i unatoč tome nastavila svoj pobjednički niz s više od 30 pobjeda na svim natjecanjima!

Neposredno nakon trijumfa i novog velikog uspjeha, Mariela je kazala:

- Meč je bio puno teži od onog prethodnog. Rumunjka mi je nametnula presing, stalno napadala bez prestanka, čak me i ugrizla! Presretna sam što sam izborila finale i nakon dva dana odmora bit ću maksimalno spremna.

Otac i trener Mladen Šteko teško je proživljavao meč:

- Gotov sam, nevjerojatno težak meč i ja sam maksimalno iscrpljen. Pobijedili smo prvakinju Europe, neizmjerno sam ponosan na svoju kćer. Dat ćemo sve od sebe i u borbi za zlato.

Mariela će se u srijedu u borbi za zlato i novi naslov prvakinje Europe sučeliti s Poljakinjom Aleksandrom Jankowiak koja je senzacionalno u polufinalu svladala favoritkinju iz Rusije Dariju Novinskaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije