Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI KAZNENI PROGON

Marić podnio kaznenu prijavu protiv Limachera i Bokšića

Bruno Marić (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
22.04.2014.
u 14:09

Marić od Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu traži kazneni progon protiv Petera Limachera i Robina Bokšića.

Hrvatski nogometni sudac Bruno Marić podnio je kaznenu prijavu pod bivšeg šefa Uefinog odjela za Disciplinu i integritet Petera Limachera te Uefinog istražitelja Robina Bokšića.

Razlog tužbe je činjenica da su Limacher i Bokšić pokrenuli medijski hajku protiv Marića uoči ispitivanja u HNS-u 18. kolovoza 2010. godine kojem je tema bila utakmica Dinama i Hajduka odigrana 13. svibnja 2009. godine, a koju je sudio upravo Marić.

- Robin Bokšić je kao agent – provokator, po nalogu Petera Limachera koji je u tom razdoblju bio šef odjela za Disciplinu i integritet UEFA-e, kontaktirao Roberta Šolu te mu svjesno i namjerno dao netočne informacije, obećavajući mu i nepostojeće dokaze, kako bi ovaj njihovom objavom u medijima stvorio medijsku hajku na oštećenika. Na taj način su Robin Bokšić i Peter Limacher željeli stvoriti situaciju u kojoj će oštećeniku biti praktično nemoguće odbiti sudjelovati u ostvarenju cilja kojeg su zapravo na umu imali Robin Bokšić i Peter Limacher, a to je da se dočepaju braće Mamić i Vlatka Markovića. Stvaranjem medijske hajke protiv oštećenika Robin Bokšić je, po naputku Petera Limachera, stvorio situaciju u kojoj je smatrao da će bez većih problema putem kaznenog djela prisile natjerati oštećenika na sudjelovanje u njihovom naumu. naumu. Iz navedenog proizlazi da je cjelokupno djelovanje Robina Bokšića i Petera Limachera krajnje pomno režirano jer oni najprije stvaraju uvjete da se oštećeniku uništi svaki oblik dostojanstva i kredibiliteta, a nakon toga se pojavljuju kao „spasitelji“ na način da oštećeniku nude svojevrsnu amnestiju u vidu suđenja europskih utakmica pod uvjetom da im oštećenik pomogne u njihovu cilju koji se tiče braće Mamić i Vlatka Markovića - stoji između ostalog u obrazloženju kaznene prijave koju je u ime Brune Marića podnio odvjetnik Vladimir Gredelj.

Marić od Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu traži kazneni progon protiv Petera Limachera i Robina Bokšića.

>> Marić odbio nagodbu s Uefom, Platini mu nudio 10.000 eura

Komentara 5

LI
Lisabon
14:22 22.04.2014.

Trebalo bi kazniti i Roberta Šolu,koji je napravio medijsku hajku,a kad se ispostavilo da je sve bila laž i farsa,nije se udostojio ni ispričati čitaocima SN.A veselio se kako će mamići biti istjerani iz nogometa.E moj Šola,batina ima 2 kraja.

AY
ayala
16:59 22.04.2014.

nemogu da vjerujem da su novinari na njegovoj strani kad i mala djeca vide da su tekme na kojim je maric sudio namjestene od strane sudca. cudi me da nije zajedno sa siricem bio na saslusanju.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
14:27 22.04.2014.

Dostojanstvo i kredibilitet Brune Marića bilo je na djelu jučer kad je dosudio smiješni, nepostojeći penal za Istru u 91. minuti protiv Slaven Belupa, a sve da bi pomogao trećem klubu (Osijek). Kad će HNS provesti internu istragu i otkritiiti s kojim sucima je Širkan dijelio novac koji je dobivao od klubova za "pošteno suđenje"? Svi ti suci i dalje sude HNL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije