Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA KRALJICA Maria Riesch je preuzela i vodstvo u Svjetskom kupu

Maria Riesch: Lijepo je biti kraljica Sljemena

04.01.2009.
u 17:58

Zagreb će ostati u srcu. Za obitelj Riesch svakako. Dvije sestre u prvih deset. Maria (24) je pobijedila, ostvarivši treće uzastopno slalomsko slavlje, a mlađa Susanne (21), nakon 20. mjesta iz prve vožnje, bila je 10.

- Na startu nisam željela gledati sestrin nastup jer se više živciram kad skija ona nego ja. Teško mi je vjerovati da smo sestra i ja među deset najboljih - rekla je je Maria kojoj su se u ciljnoj ravnini miješale emocije sreće i tuge. Osmijeh za pobjedu i žal za padom najbolje prijateljice i najveće suparnice Lindsey Vonn.

- Lindsey je na Sljemenu bila najbolja i da nije pala, sigurno bi slavila. Ova pobjeda mi je darovana.

Vonn ima škrtog muža
Najbolje prijateljice zajedno su provele i Božić u Garmischu.

- Da, tada sam Lindsey darovala majicu Ed Harris. Muž joj ne dopušta da troši mnogo novac na odjeću, pa sam joj ja kupila malo skuplju krpicu. On se nije naljutio. Njemu je najbitnije da nije iz njegova džepa - našalila se Maria koja uživa u suparništvu s Vonn.

- Ne smeta nam što smo najbolje prijateljice, to nam je zapravo i plus. Potičemo jedna drugu i tješimo kad neka od nas izleti.

Riesch je 2004. završila kao treća skijašica svijeta, da bi je onda pratile ozljede. No, iako je u Leviju prije četiri godine slavila u slalomu, visoku Njemicu su do ove sezone uglavnom držali skijašicom brzih disciplina.

- Nikad nisam u životu pomislila da bih mogla u slalomu pobijediti u tri utrke, a kamoli u tri uzastopne. Nisam mislila da ću biti najbrža, pogotovo kad sam u drugoj vožnji malo usporila jer sam na vrhu napravila nekoliko grešaka. Pomislila sam da je bolje biti druga nego pasti. Ali lijepo je biti kraljica Sljemena.

S novih sto bodova Njemica je preuzela vodstvo u ukupnom poretku.

Prvi put vodeća u kupu
- Prvi put vodim u Svjetskom kupu, no ne mislim još o velikom Globusu. Ipak, sanjam ukupnu pobjedu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije