Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARCO VAN BASTEN:

Barcelona je jača od svake reprezentacija, bila bi prvak svijeta

Marco van Basten
AFP
01.06.2015.
u 12:24

'Već su godinama najbolji klubovi jači od svih reprezentacija. Eto, i moj Milan imao je najbolje talijanske braniče, najbolje nizozemske napadače i uravnotežen vezni red.'

"Svi najbolji svjetski igrači dolaze u Europu, pa pogledajte velika imena koja su igrala u polufinalu Lige prvaka. Prema kvaliteti i uzbuđenjima, Liga prvaka bolja je od svjetskog prvenstva!" rekao je ekskluzivno za Goal.com Marko van Basten, trostruki osvajač Zlatne lopte, jedan od najboljih napadača svih vremena.

Van Basten je osvojio EP 1988. s Nizozemskom, te Kup prvaka s Milanom 1989. i '90.

"Da Barcelona može igrati na svjetskom prvenstvu, osvojila bi ga! Tako je već godinama. U Ligi prvaka već se dugo igra vrhunski nogomet, s mnogo golova, napadačkih momčadi, spektakularnih utakmica. Počelo je prije desetak godina s Barcelonom."

"Već su godinama najbolji klubovi jači od svih reprezentacija. Eto, i moj Milan imao je najbolje talijanske braniče, najbolje nizozemske napadače i uravnotežen vezni red. I bili smo jači od nizozemske reprezentacije, kao i njemačke koja je te 1990. godine postala svjetski prvak!"

"Da, ponekad imate strašne reprezentacije, kao što je bila Španjolska 2010., ali načelno je klupski nogomet jači."

Jedan od razloga za to je partnerstvo Xavija i Inieste. Koje se raspalo, Xavi će u subotu odigrati posljedju utakmicu za Barcelonu prije odlaska u Katar.

"Xavi je jedan od najvažnijih igrača posljednjih 15 godina. Pametan je i vrlo važan za momčad. Tijekom godina on i Iniesta davali su momčadi ravnotežu. Bili su najvažniji, a nisu isti igrači: Xavi bolje dodaje, a Iniesta bolje dribla, ali bili su mozak momčadi."

>> Što je još Marco van Basten rekao pročitajte na Goal.com

>> Van Basten kandidat za trenera Milana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije