Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Argentina - Gana 2:0

Maradona slavio - protiv Gane

Argentina
Reuters
01.10.2009.
u 08:59

Martin Palermo, 35-godišnji napadač Boca Juniorsa, bio je dvostruki strijelac u pobjedi Argentine protiv Gane 2-0 u prijateljskoj nogometnoj utakmici u Cordobi.

Argentinski izbornik Diego Maradona u ovoj se utakmici oslonio na igrače iz domaćih klubova, a najbolji dojam ostavio je veteran Palermo koji je u prvom poluvremenu zabio dva vrlo lijepa gola za svoju vrstu.

Gana, koja je igrala bez svojih najboljih igrača, bila je osuđena na čuvanje svog gola svih 90 minuta. Argentinci su stvorili mnoštvo prilika, a u 28. minuti Palermo je probio led. S lijeve strane loptu mu je ubacio suigrač iz Boca Juniorsa Fabian Monzon, a Palermo je majstorskim udarcem postigao pogodak.

U 39. minuti Argentinci su zabili i drugi put. Palermo je ovoga puta atraktivno poentirao glavom, opet nakon centaršuta s lijeve strane, koji je ovoga puta uputio Federico Insua.

Mogli su Argentinci ostvariti i daleko uvjerljiviju pobjedu s obzirom na odnos snaga na terenu i broj propuštenih prilika, no, i ovako je Maradona nakon utakmice djelovao kao vrlo zadovoljan čovjek. Bio je ovo posljednji nastup Argentine uoči dvije posljednje i ključne utakmice za Argentinu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nakon dvoboja protiv Perua u Buenos Airesu 10. listopada, odnosno Urugvaja u Montevideu četiri dana kasnije, bit će poznato hoće li Argentina biti sudionik Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine, ili barem ostati u utrci za plasman na svjetsku smotru. Prva četiri mjesta (Brazil i Paragvaj su već osigurali SP) vode izravno na Mundijal, a peto, koje trenutačno zauzima Argentina dva kola prije kraja južnoameričkih kvalifikacija, vodi u dodatno razigravanje s četvrtoplasiranom momčadi CONCACAF zone.

Prijateljska utakmica:

Argentina - Gana 2-0 (Palermo 28, 39)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije