Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Infantino izabrao

Maradona postao Bobanov kolega u Fifi: Želim da u nogometu sve bude čisto

Maradona
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
10.02.2017.
u 10:15

Sada, kada su u Fifi zapuhali novi vjetrovi, Diego Maradona odlučio je s predsjednikom Giannijem Infantinom boriti se protiv korupcije u nogometu

Diego Maradona dobio je posao u Fifi. Argentinska nogometna legenda već je u prvoj izjavi najavila borbu protiv korupcije.

Prije nekoliko godina Maradona je javno kritizirao Seppa Blattera i Michela Platinija, a uoči izbora za Fifina predsjednika 2015. godine je rekao:

– Nogometni svijet to zna – u Fifi vlada potpuna anarhija. Jedan čovjek (Blatter, op. a.) odlučuje o svemu, a ne zna ništa. Vrijeme je za promjene. U Fifi sjede starci koji ne žele napustiti funkcije. Moramo se vratiti pravom nogometu. A nogomet nije priča ''Ako mi nešto ne daš, neću ti dati mjesto''.

Sepp Blatter tada je ponovno izabran za Fifina predsjednika, nakon što je jedini protukandidat, jordanski princ Al bin al-Hussein odustao, ali samo četiri dana kasnije Švicarac je podnio ostavku.

Bivši predsjednik Fife Sepp Blatter i predsjednik Uefe Michel Platini krajem 2015. godine suspendirani su na osam godina, kasnije je kazna smanjena na šest, nakon što je otkriveno da Blatter platio Platiniju 1,8 milijuna eura 2011. za posao savjetnika izveden 2002. godine.

Sada, kada su u Fifi zapuhali novi vjetrovi, Diego Maradona odlučio je zajedno s predsjednikom Giannijem Infantinom boriti se protiv korupcije u nogometu. 

– Konačno mogu ispuniti jedan od svojih snova. Želim da Fifa bude čista i transparentna, radit ću s ljudima koji vole nogomet. Hvala svima koji su me hrabrili da se suočim s novim izazovom – napisao je Maradona na svojoj Facebook-stranici, uz zajedničku fotografiju s Fifinim predsjednikom Infantinom.

Diego Maradona tako je postao kolega Zvonimiru Bobanu. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije član je ureda Giannija Infantina.

>>Hrvatska umjetnica: Još ne vjerujem da će Ronaldo ili Messi primiti trofej koji sam ja dizajnirala

Komentara 6

PA
Pajkoslava2
13:23 10.02.2017.

Pocni od sebe

PR
principjelannotsdp
10:45 10.02.2017.

Tragikomično, Maradona još uvijek duguje oko 40.000.000 EUR-a poreza u Italiji. Pravomoćna presuda.

BA
baniček
12:44 10.02.2017.

super mi je onaj gol u polufinalu SP-a 1986, zabio ga rukom...lijep primjer poštanja...i lijepo od novinara koji veličaju taj pogodak .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije